...Los Bloggorologo...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αγόρασε τη Saab για να την κλείσει η GM


Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειές πώλησης, που διήρκησαν περισσότερο από ένα χρόνο, για την πώληση της σουηδικής θυγατρικής αυτοκινητοβιομηχανίας απέτυχαν και η Saab θα τερματίσει τη λειτουργία της.

Η εδρεύουσα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν GM στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι περίπου 3.400 εργαζόμενοι στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab θα απολυθούν εντός του Ιανουαρίου. Όμως κλείσιμο του ομίλου σημαίνει απώλεια εργασίας για περίπου 8.000 ανθρώπους λαμβάνοντας υπόψη τους παραγγελιοδόχους και τους εν γένει συνεργαζόμενους, σύμφωνα με δημοσιεύματα σουηδικών εφημερίδων.

Η αποκάλυψη για τη διακοπή της λειτουργίας της Saab έγινε λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι η GM βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής της με την ολλανδή κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων, Spyker Cars, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προσήκουσα διαδικασία ελέγχου προέκυψαν διάφορα θέματα που καθιστούσαν την πώληση αδύνατη πριν την προθεσμία της 1ης Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, ο διευθυντής της GM Εντ Ουάϊτεϊκρ είχε δηλώσει στο Ντητρόιτ προς τους δημοσιογράφους ότι είχε την "αίσθηση ότι είναι πιθανή" η επίτευξη μίας συμφωνίας με την ολλανδική εταιρεία.

Το ενδιαφέρον της GM για την Saab -μία από τις μικρότερες στην Ευρώπη αυτοκινητοβιομηχανίες- χρονολογείται από το 1990 όταν πλήρωσε 600 εκ. δολάρια για το 50% των μετοχών της Saab και 125 εκ. δολάρια το 2000 για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: