...Los Bloggorologo...

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Λουτρά Λουτρακίου


ΠΟΥ: Στον νομό Πέλλας και 112 χλμ. από Θεσσαλονίκη. Ακολουθείτε το δρόμο για Έδεσσα και στη συνέχεια για Αριδαία. Στην είσοδο της Αριδαίας υπάρχει πινακίδα προς Λουτράκι (10 χλμ.) και Λουτρά Λουτρακίου (12 χλμ.) αποφεύγοντας έτσι το κέντρο της κωμόπολης.

ΓΙΑΤΙ: Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Λουτρακίων – γνωστές και ως Πόζαρ- αφενός είναι θεραπευτικές και ενδείκνυνται για διάφορες παθήσεις, αφετέρου προσφέρονται για μια χαλαρωτική απόδραση και εκτόνωση της ψυχής και του σώματος.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Τα Λουτρά Λουτρακίου διαχειρίζεται ο δήμος Αριδαίας και αποτελούνται από δυο ομαδικές πισίνες, δυο χαμάμ, έξι ατομικές πισίνες οι οποίες λειτουργούν όλο το 24ώρο και κλείνονται πριβέ κατόπιν ραντεβού, μια φυσική πισίνα με καταρράκτες ακριβώς πλάι στο ρέμα και μια εξωτερική πισίνα με ιαματικό νερό και ώρες λειτουργίας 7.00 π.μ. - 22.00 (τηλ. 23840 91300). Στις εγκαταστάσεις των λουτρών θα βρείτε και το Saman Relax Center, κέντρο χαλάρωσης και ευεξίας, με προγράμματα ηλεκτρονικής και μη μάλαξης στα πόδια και το σώμα, αρωματοθεραπείες, χρωματοθεραπείες (τηλ. 23840 91209).

HOT SPOTS: Η περιοχή γύρω από τα Λουτρά προσφέρεται για ευχάριστη και άνετη διαμονή. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα παρατηρείται μια ανοδική πορεία στη δημιουργία ξενοδοχείων και ξενώνων. Ξεχωρίσαμε τον πετρόχτιστο ξενώνα «Αρχοντικό Εμμανουηλίδη» (τηλ. 23840 91605) με πέντε δίχωρες σουίτες φτιαγμένες με διακριτική πολυτέλεια και φυσικά υλικά. Επίσης, οι «Ροές Suites» (τηλ. 23840 91610) ξενώνας κατασκευασμένος στα πρότυπα παλαιών μακεδονικών αρχοντικών, με σουίτες μονόχωρες (χωρίς τζάκι) και δίχωρες με τζάκι. Σερβίρεται πλούσιο πρωινό ενώ στα hot spots είναι και η ροή του νερού που θα σας νανουρίζει γλυκά! Οι «Νύμφες» (τηλ. 23840 91570) διαθέτουν 20 deluxe σουίτες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Λειτουργεί spa πριβέ με πισίνα, τζακούζι, σάουνα, χαμάμ. Το «Eliton» (τηλ. 23840 91318) είναι άλλη μια νεόχτιστη μονάδα με 20 δωμάτια με τζάκι και όλες τις ανέσεις, σουίτες με μπανιέρα και υδρομασάζ. Επίσης λειτουργεί πριβέ spa με πισίνα, σάουνα, χαμάμ, τζακούζι. Το «Loutraki Resort» (τηλ. 23840 91095) είναι πετρόχτιστος ξενώνας με 15 ευρύχωρα δωμάτια, τα περισσότερα με τζάκι. Το «Pozar Pallas» (τηλ. 23840 91357) στην είσοδο του Λουτρακίου, είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων με 20 ευρύχωρα δωμάτια. Λειτουργεί επίσης πλήρως εξοπλισμένο spa.

ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ: Κατά την παραμονή σας στην περιοχή θα γευτείτε παραδοσιακή κουζίνα, σούβλα, πολίτικη κουζίνα αλλά και γκουρμέ γεύσεις. Στις must επιλογές ανήκει ο «Υδρόλιθος» (τηλ. 23840 91600) στο Λουτράκι για πολίτικη κουζίνα. Στο κελάρι του εστιατορίου θα βρείτε μεταξύ άλλων και παλαιωμένα κρασιά και συλλεκτικά.
Άλλη πολύ καλή επιλογή αποτελεί ο «Διόνυσος» (τηλ. 23840 94410) στην Όρμα (2 χλμ. από Λουτρά). Δοκιμάστε το τοπικό τσομπλέκι δηλαδή μοσχαρίσιο κρέας μαγειρεμένο στο πήλινο με σάλτσα κρασιού και κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες, ντομάτες και φέτα. Επίσης χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα, σουτζουκάκι φούρνου τυλιγμένο με μελιτζάνα και κόκκινη σάλτσα, κυνήγι, πίτες, σούβλα. Από κρασιά έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 130 ετικέτες.

να μη χάσετε:
- Εντός των Λουτρών επισκεφτείτε το παλαιοντολογικό – φυσιογραφικό & λαογραφικό μουσείο Αλμωπίας με σημαντικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στα σπήλαια της περιοχής, οστά αρκούδας, τοπικές ενδυμασίες, πετρώματα, κουζινικά σκεύη και από διάφορα επαγγέλματα κ.ά.
- Απολαύστε μικρές αλλά και μεγάλες πεζοπορικές διαδρομές μέσα στη φύση και πλάι σε τρεχούμενα νερά. Μια σύντομη διαδρομή είναι στα Γαλανά Νερά (1 χλμ. από Λουτράκι) με το εκκλησάκι και το αγίασμα του Αγίου Νικολάου. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρεται και για ορεινή ποδηλασία, αναρρίχηση, ορειβασία, ράφτινγκ στον ποταμό Μογλενίτσα, καγιάκ κ.ά.
- Το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν απέχει 39 χλμ. από τα Λουτρά ενώ η πόλη της Έδεσσας με τους περίφημους καταρράκτες 35 χλμ.
- Φεύγοντας από την περιοχή αγοράστε μήλα, κάστανα, αρωματικά φυτά, μέλι, γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά, κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια) κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: