...Los Bloggorologo...

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η πολυτέλεια στα χρόνια της... κρίσης


Η πολυτέλεια εξακολουθεί να έχει τη θέση της στην εποχή μας, παρά την οικονομική κρίση. Απόδειξη, το γεγονός ότι καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου για το 2009 ψηφίστηκε το «Βushmans Κloof Wilderness Reserve», που βρίσκεται στη Νότια Αφρική και οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτιά του αρχίζουν από τα 500 ευρώ.
Η έρευνα ανέδειξε τα 500 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, πραγματοποιήθηκε από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Τravel+Leisure και στηρίχθηκε στις απόψεις των ειδικών της ιστοσελίδας, αλλά και χιλιάδων αναγνωστών. Ανάμεσα στα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται και τρία ελληνικά: το «Αstir Ρalace» (που βρίσκεται στην Αθήνα), το «Αtheneum Ιntercontinental» (που επίσης βρίσκεται στην Αθήνα) και το «Santa Μarina» (που βρίσκεται στη Μύκονο). Το ξενοδοχείο «Βushmans Κloof Wilderness Reserve» βρίσκεται στην περιοχή των Ορέων Σέντερμπεργκ, σε απόσταση 3 ωρών από το Κέιπ Τάουν. Και στην περυσινή ψηφοφορία είχε αναδειχθεί πρώτο ένα ξενοδοχείο της Νότιας Αφρικής: το «Singita Sabi Sand», το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Όπως έδειξε η έρευνα, τα 66 από τα 500 καλύτερα ξενοδοχεία κοστίζουν κάτω από 175 ευρώ τη βραδιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια δεν είναι ανάγκη να κοστίζει πάντα ακριβά. «Τι ανακαλύψαμε το 2009;», αναφέρεται στην ιστοσελίδα. «Ότι είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ότι οι αναγνώστες μας εξακολουθούν να αγαπούν τα ξενοδοχεία που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και υψηλές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα αν η τιμή είναι λογική».

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το πολυτελές ξενοδοχείο «Οberoi Vanyavillas», που βρίσκεται στο Ρατζαστάν της Ινδίας και τα δωμάτιά του κοστίζουν από 600 ευρώ τη βραδιά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι καλύτερο ξενοδοχείο της Αμερικής αναδείχθηκε το «Ιnn at Ρalmetto Βluff», ένα απομονωμένο θέρετρο με ιαματικά λουτρά και γήπεδα γκολφ, που βρίσκεται στο Μπλάφτον στη Νότια Καρολίνα. Αλλά και στην Ευρώπη, μία από τις πρώτες θέσεις κατέλαβε το «Domaine des Ηauts de Loire», ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από το Παρίσι και αποτελείται μόνο από 32 δωμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: