...Los Bloggorologo...

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Audi A5 Sportback


Είναι ένα coupé με 5 πόρτες; Είναι ένα station με ολίγη από sedan; Είναι ένα πιο σπορ Α4 ή ένα πιο οικογενειακό Α5; Ο Παναγιώτης Τριτάρης λύνει το γρίφο τού A5 Sportback δίνοντας τη μόνη ορθή απάντηση: είναι απλώς ένα ακόμα εξαιρετικό Audi. Κι αυτό αρκεί.





Με το A5 Sportback ελλοχεύει ο κίνδυνος η παραφιλολογία γύρω από την ύπαρξή του να αποδειχθεί πιο σημαντική και από αυτό το ίδιο το αυτοκίνητο. Οι ερωτήσεις του στιλ «είναι ένα 4,5θυρο Α5, το οποίο είναι η 3θυρη εκδοχή του 4θυρου Α4», αν και δικαιολογημένες ως ένα βαθμό, δείχνει να το στιγματίζουν ευθύς εξαρχής με τη ρετσινιά του δημιουργήματος in vitro, στο δοκιμαστικό σωλήνα.



Έρχονται όμως οι δοκιμές in vivo, στην πραγματική ζωή, να διαψεύσουν και τον πιο φλεγματικό αμπελοφιλόσοφο της σύγχρονης αυτοκίνησης. Ιδίως όταν αυτό το in vivo πείραμα εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σου (δεξιά κατηφορική με 130 στο κοντέρ και όριο τα 50), κραδαίνοντας ψηλά ένα ραντάρ και με διαθέσεις να σε εκτελέσει επιτόπου για «Ιδιώνυμο». Και να, λοιπόν, η διά ζώσης δοκιμή: αντί για τα γνωστά «άδεια, δίπλωμα, ασφάλεια», η πρώτη φράση του ευγενέστατου τροχονόμου έρχεται σαν κεραυνός: «καλά, πότε κυκλοφόρησε το Sportback;».



Το περιστατικό που σας περιγράφω (πέσαμε στα μαλακά όπως αντιλαμβάνεστε…) δεν ήταν το μόνο στο τριήμερο ταξίδι μου σε όλο το μήκος και το πλάτος της Πελοποννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: