...Los Bloggorologo...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Πικάντικη μακαρονάδα εκ του προχείρου (Μία συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη!)


Η μακαρονάδα αποτελεί ένα εκ του προχείρου φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και που θέλει περίσσια τέχνη, στο βράσιμο των μακαρονιών, στο καλό λάδωμά τους, αλλά και στο αρωμάτισμα.
Οι μεγάλες μακαρονάδες αυτής της ζωής προτιμούν τα μακαρόνια Νο 6 από καθαρό σιμιγδάλι, τους αρέσει το ελαιόλαδο στο ζεμάτισμά τους και τα αρώματα που θα βγάλει στο τέλος να μην επισκιάσουν με τίποτα τη γεύση αυτού καθ’ εαυτού του μακαρονιού.


Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία πρόκειται για μια νησιώτικη μακαρονάδα που βασίζεται στην ιταλική συνταγή Alio Olio pepperoncino με την προσθήκη λίγου μαϊντανού όμως.


Έτσι λοιπόν για να την απολαύσετε χρειάζεστε
½ κιλό μακαρόνια Νο 6
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 κουτ σούπας χοντροτριμμένο πιπέρι
2 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άφθονη μυζήθρα λεπτοτριμμένη
Αλάτι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και αφού πάρει βράση καλά ρίχνετε τα μακαρόνια να βράσουν. Χρειάζονται περίπου 7-10 λεπτά για να γίνουν al dente που σημαίνει να κρατάνε λίγο στο δόντι.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τα σκόρδο σοτάροντας τα κανονικά μέχρι να αφήσουν την χαρακτηριστική του μυρωδιά στο ελαιόλαδο. Όταν μαυρίσουν και γκαργκανιάσουν τα πετάτε. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα αδειάζετε μέσα στο βαθύ τηγάνι με το αρωματικό λάδι . Με την βοήθεια δύο πιρουνιών ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και το χοντροκομμένο πιπέρι. Ανακατεύετε δυναμικά, σερβίρετε στην πιατέλα και πασπαλίζετε με άφθονη ψιλοτριμμένη μυζήθρα.

Αν όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε δίπλα στη θάλασσα και μπροστά από ένα παλιό ανεμόμυλο ακόμα καλύτερα για σας. Φωνάξτε φίλους, βάλτε και φρέσκο ψωμί στο τραπέζι για να σπρώχνετε τις μπουκίτσες σας, βάλτε και ένα Ξινόμαυρο από τη Μακεδονία στα ποτήρια και για λίγο η ζωή σας θα γίνει καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: