...Los Bloggorologo...

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Αλλάζουν κιθαρίστα οι Red Hot Chili Peppers


Ήταν μία φήμη που ακουγόταν μέρες και επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο. Ο λόγος για τον κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers, John Frusciante που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την μπάντα.



Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τα είχε παρατήσει εδώ και ένα μήνα απλά δεν είχε γίνει γνωστό γιατί και η μπάντα ήταν σε μακράς διαρκείας διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της.

Γράφοντας στο blog, johnfrusciante.com τόνισε, «Δεν υπήρξε ούτε δράμα, ούτε καυγάδες και τα υπόλοιπα παιδιά έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Υποστηρίζουν ότι με κάνει χαρούμενο και φυσικά και εγώ κάνω το ίδιο. Για να το πω απλά, τα μουσικά μου ενδιαφέρονται με στρέφουν σε άλλες κατευθύνσεις».

Ο 39χρονος John Frusciante που σύμφωνα με την έγκυρη λίστα του Rolling Stone, είναι ο 19ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, έγινε μέλος των RHCP το 1988 και η πρώτη του εμφάνιση με την μπάντα ήταν στο δίσκο, Mother’s Milk (1989). Το 1992 ήρθε η πρώτη αποχώρηση του και μία δύσκολη περίοδο αφού εθίστηκε στα ναρκωτικά. Το 1998 καταφέρνει να ξεπεράσει το πρόβλημα του και ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει στο συγκρότημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο solo καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει δέκα albums ενώ έχει αρκετές συμμετοχές και σε άλλα projects.

Πιθανότερος αντικαστάτης του στη μπάντα, φαντάζει ο Josh Klinghoffer ο οποίος συνεργάζεται μαζί τους εδώ και αρκετό καιρό.