...Los Bloggorologo...

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Αλκοολικοί ενήλικοι οι ανήλικοι "δοκιμαστές" αλκοόλ


Οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να καταναλώνουν αλκοόλ στο σπίτι, αυξάνουν με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες, να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού στην ενήλικη ζωή τους.

Flash Player ad. : 10.0.22 - (src:http://static.24media.gr/poker.swf)
Σύμφωνα με το BBC, μία νέα έρευνα, της οποίας επικεφαλής ήταν ο Βρετανός, Sir Liam Donaldson, κατέληξε στο συμπέρασμα πως, η δοκιμή αλκοόλ από μικρή ηλικία, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο εθισμό στην ενήλικη ηλικία.

Ο ίδιος ο Sir Liam Donaldson κατηγόρησε μάλιστα τους πολύ «ελαστικούς» σ’ αυτό το θέμα γονείς, ότι και οι ίδιοι είναι παραπλανημένοι και τόνισε πως οι νέοι, ηλικίας κάτω των 15 ετών δε θα έπρεπε να καταναλώνουν καθόλου αλκοόλ, ενώ εκείνοι που πλησιάζουν τα 17, καλό θα ήταν να καταναλώνουν, μόνο υπό την επίβλεψη ενηλίκου.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία στη Βρετανία, επιτρέπει στους γονείς και τους κηδεμόνες γενικότερα, να δίνουν στα παιδιά αλκοόλ, ήδη από την ηλικία των 5 ετών.

«Στη Βρετανία, περίπου 500.000 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 11 και 15 ετών, μέθυσαν κατά τη διάρκεια των περασμένων 4 εβδομάδων», τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας.

Επιπλέον, ο Sir Donaldson χαρακτήρισε την τακτική των γονέων να δίνουν στα παιδιά τους νερωμένο κρασί, «μικροαστική εμμονή» και κατέκρινε όσους την εφαρμόζουν ότι ωθούν τα παιδιά τους στο να μεθούν.

«Τα επιστημονικά ευρήματα είναι ξεκάθαρα, η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά σε μικρή ηλικία, λόγω ελλιπούς επίβλεψης των γονέων, καταλήγει στο, μεγάλο όπως έχει εξελιχθεί, πρόβλημα του αλκοολισμού στη χώρα μας», υπογράμμισε ο Sir Donaldson.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως στην Αγγλία ετοιμάζεται για τον Ιανουάριο του 2010 μία καμπάνια, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη όσον αφορά αυτό το τόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: