...Los Bloggorologo...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Μη μου τους (διεφθαρμένους) κύκλους τάραττε


Χθες το μεσημέρι, πιάστηκε στο Αιγάλεω από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας γυναίκα εφοριακός με την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας. Πήρε φακελάκι με 1500 σημαδεμένα ευρώ. Η κατηγορούμενη είναι στο Αυτόφωρο.

Προς το παρόν διαβάστε μια άλλη εφοριακή περιπέτεια που συνέβη λίγο πριν τις εκλογές του 2000 όταν μια εφοριακός έπεσε τυχαία πάνω σε ένα σκάνδαλο. Ένας «παράγοντας» της περιοχή της ήταν ανύπαρκτος για την Εφορία. Ενώ δηλαδή όλοι τον ήξεραν - είχε διάφορες επιχειρήσεις και ένα μαγαζί σε κεντρικό δρόμο – φορολογικά δεν υπήρχε. Το ΑΦΜ του δεν παρέπεμπε πουθενά και τα τιμολόγια και οι αποδείξεις που εξέδιδε ήταν πλαστά.


Η εφοριακός συζήτησε το θέμα με τον Έφορο της ο οποίος της υποσχέθηκε ότι θα το δει προσωπικά και της συνέστησε να μην πει κουβέντα σε κανένα. Άλλωστε θα έπρεπε να κινηθούν προσεκτικά καθότι ο «παράγων» δεν είχε μόνο επιχειρηματική δράση αλλά και κοινωνική. Στις δημοτικές εκλογές είχε στηρίξει τον αριστερό υποψήφιο – αν και ο ίδιος ήταν «γαλάζιος» - ενώ συχνά ενίσχυε πολλά τοπικά σωματεία κυρίως αθλητικά. Οι εβδομάδες περνούσαν και η εφοριακός αντιλαμβανόταν ότι ο εν λόγω «παράγοντας» συνέχιζε κανονικά τις δραστηριότητες του.

Τυχαία κάποια στιγμή και μέσω προσωπικών σχέσεων «η πρωταγωνίστρια μας» συναντήθηκε με πολιτικό του υπουργείου Οικονομικών. Ο πολιτικός άκουσε εμβρόντητος την ιστορία και υποσχέθηκε να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά γιατί όπως είπε του μύριζε κύκλωμα. Οι εβδομάδες περνούσαν (ξανά), ο «παράγοντας» συνέχιζε τις δουλειές του ώσπου μια μέρα η εφοριακός κλήθηκε από τον πολιτικό στο γραφείο του. Η συνάντηση κράτησε λίγο. Ο πολιτικός παραδέχθηκε ότι όντως έχουμε να κάνουμε με κύκλωμα η εξάλειψη του όμως θα απαιτούσε χρόνο καθότι «οι ρίζες είναι πολύ βαθιές». Για να δείξει μάλιστα την ευγνωμοσύνη του προς την εφοριακό της είπε ότι θα μπορούσε να την μετακινήσει σε μια άλλη υπηρεσία για να μην έχει και προβλήματα από τις απρόβλεπτες αντιδράσεις του κυκλώματος.

Η εφοριακός μετακινήθηκε πράγματι σε μια ΔΟΥ πιο κοντά στο σπίτι της παρακολουθούσε όμως την υπόθεση μέσω αδιάφθορων συναδέλφων της με τους οποίους είχε μοιραστεί το μυστικό της. Οι μήνες πέρασαν, η χώρα οδηγήθηκε σε εκλογές, ο «παράγων» αν και «γαλάζιος με κόκκινες ευαισθησίες» στήριξε ένα σημαντικό «πράσινο» πολιτικό - στον οποίο παραχώρησε και οίκημα για να στεγάσει το εκλογικό του γραφείο- το ΠΑΣΟΚ νίκησε και η ζωή συνεχίστηκε χωρίς φορολογικές αναταράξεις στον μικρό αυτό δήμο της Δυτικής Αττικής.

Υ.Γ: Την ιστορία, την έγραψα για να καταπολεμήσω την αγωνία μου εν αναμονή της σημερινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: