...Los Bloggorologo...

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΑΔΑ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Τη χειρότερη εικόνα επιχειρηματικού κλίματος στη Μακεδονία και Θράκη κατέγραψε το Φεβρουάριο ο μηνιαίος δείκτης Northern Greece Business Index 500 που καθιέρωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων INTERVIEW, από τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο δείκτης Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στο -16, μακράν χειρότερος, σε σχέση με το -10 του Ιανουαρίου και το -12 του Δεκεμβρίου.
Στο ερώτημα "πως κρίνετε την κατάσταση της επιχείρησής σας;", μόνο το 17% (από 24% τον Ιανουάριο), απαντά "καλή", ενώ το 38% τη χαρακτηρίζει "κακή" (από 35% τον προηγούμενο μήνα) και το 45% (από 41% τον Ιανουάριο), "ικανοποιητική".
Για τους επόμενους έξι μήνες, μόνο το 19% βλέπει πως "η κατάσταση θα είναι καλύτερη" έναντι 24% τον Ιανουάριο.
Σχετικά με το θέμα της απασχόλησης, μόλις το 6% των ερωτηθέντων (σε σχέση με το 13% του Ιανουαρίου) απαντά πως σκοπεύει να προσλάβει προσωπικό τον επόμενο μήνα, ενώ το 24% θέλει να απολύσει εργαζόμενους (20% τον προηγούμενο μήνα).
Δυσοίωνες οι προοπτικές και στο ζήτημα του κύκλου εργασιών, όπου μόλις το 10% των επιχειρήσεων δηλώνει αύξηση πωλήσεων, έναντι 15% τον Ιανουάριο. Αντίθετα το 62% κάνει λόγο για συρρίκνωση τζίρου, σε σχέση με 58% τον προηγούμενο μήνα.
Αναλύοντας κατά κλάδο τα αποτελέσματα Φεβρουαρίου του NGBI 500, οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών εξακολουθούν να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις, σε σχέσημε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ήτοι τις εμπορικές, μεικτές και βιομηχανικές-μεταποιητικές. Εκτεταμένες απολύσεις σχεδιάζουν οι μεικτές και οι βιομηχανικές-μεταποιητικές, οι οποίες μάλιστα "βλέπουν" να χειροτερεύει η κατάσταση στο επόμενο εξάμηνο.
Οι στατιστικές μετρήσεις του δείκτη NGBI 500 πραγματοποιούνται από την INTERVIEW σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας. Η μέτρηση για τον δείκτη του Μαρτίου 2010 θα γίνει γνωστή στις 5 Απριλίου 2010.

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: