...Los Bloggorologo...

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Δ. Ρέππας : "Υπάρχει σχέδιο για τα Τέμπη"


«Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τις διαπιστώσεις και τις μελέτες σε συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δράση, ώστε να αποκατασταθεί και πάλι γρήγορα η κυκλοφορία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, την Πέμπτη (14/01), απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκου.
Ειδικότερα, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνει η σύμβαση, η συντήρηση, η λειτουργία, η ασφάλεια και η εκμετάλλευση του οδικού τμήματος και στην περιοχή των Τεμπών ανήκει κατ’ αρμοδιότητα αποκλειστικώς στον παραχωρησιούχο, στην εταιρεία δηλαδή που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου μεγάλου αυτοκινητόδρομου».

Από την άλλη μεριά, ο κ. Σκυλλάκος έκανε λόγο για συμβάσεις παραχώρησης και ληστρικής εκμετάλλευσης, που έχουν υπογραφεί και για κινδύνους αποσάθρωσης του εδάφους, με ευθύνη και των δύο μεγάλων κομμάτων, που τις έχουν συμφωνήσει.

«Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και έχουν αποφασιστεί χρηματοδοτήσεις ώστε να διορθωθεί το οδικό δίκτυο το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ως εναλλακτικό, που είχε εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια στην τύχη του», τόνισε ο κ. Ρέππας, ο οποίος παραδέχτηκε πως «πράγματι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Εγνατίας ΑΕ, που είναι ο διαχειριστής του έργου για λογαριασμό του Δημοσίου και του παραχωρησιούχου, θέμα το οποίο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μίας διαιτησίας, όπως προβλέπει η σύμβαση».

Ακόμη, ο Υπουργός έδωσε έμφαση και στις άλλες πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, οι οποίες θα δώσουν μόνιμες λύσεις στην περιοχή, όπως είναι ένα σύστημα παρατήρησης, ελέγχου και καταγραφής των φαινομένων, που εκδηλώνονται στα εδάφη σε εκείνη την περιοχή, γιατί, όπως εξήγησε, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει και οξύνεται κατά περιόδους, αναλόγως των συνθηκών που επικρατούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: