...Los Bloggorologo...

Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΕΣ

Με κινητοποιήσεις σκοπεύουν να αντιδράσουν οι βενζινοπώλες στην εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία τους, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών...

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ) αναφέρει ότι με τον τρόπο αυτό, οι βενζινοπώλες μετατρέπονται "σε όμηρους των ελεγκτικών αρχών και θύματα επιβολής αυθαίρετων προστίμων".

Επίσης, υπογραμμίζει ότι επιδιώκεται η βίαιη έξοδος των βενζινοπωλών από το επάγγελμα για να παραδοθούν η αγορά και οι καταναλωτές στα χέρια λίγων αλυσίδων εταιρειών και ότι καταργείται στην πράξη ο πραγματικός έλεγχος της διακίνησης των καυσίμων.

Για το λόγο αυτό, η ΟΒΕ, καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει το νόμο που προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών.

"Οι βενζινοπώλες μας καλούν ήδη σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να μη περάσει το μέτρο. Αντί να μας κλείσουν αυτοί θα κατεβάσουμε εμείς τα ρολά προκειμένου να υπερασπίσουμε την ύπαρξή μας" καταλήγει το ανακοινωθέν.

Το ΔΣ της ΟΒΕ θα συνεδριάσει στις 8 Μαρτίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ...ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ...ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 3ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

Πανελλαδική, τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις τρεις το απόγευμα, αποφάσισαν για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στη μία μετά το μεσημέρι.
"Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη και ριζική διαφωνία τους στα άδικα, μονομερή οικονομικά μέτρα που επιβαρύνουν δραματικά τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους επιχειρηματίες, τους έχοντες και κατέχοντες", αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Εκτιμά ότι τα προβλήματα στην πραγματική οικονομία θα διογκωθούν, προβλέποντας βαθύτερη ύφεση και αύξηση της ανεργίας.
"Τις αμέσως επόμενες ημέρες τα όργανα διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ γνωστοποίησε ότι εξετάζει και το ενδεχόμενο μεταφοράς της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί για τις 16 Μαρτίου 2010, για την επόμενη βδομάδα δηλαδή από 8 έως 12 Μαρτίου.

ΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΊΣΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ,ΜΕΧΡΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ...ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ...
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΎΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
ΞΥΠΝΗΣΤΕ.
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΑΟ,ΠΟΥ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΑΔΑ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...

Τη χειρότερη εικόνα επιχειρηματικού κλίματος στη Μακεδονία και Θράκη κατέγραψε το Φεβρουάριο ο μηνιαίος δείκτης Northern Greece Business Index 500 που καθιέρωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων INTERVIEW, από τον περασμένο Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο δείκτης Φεβρουαρίου διαμορφώνεται στο -16, μακράν χειρότερος, σε σχέση με το -10 του Ιανουαρίου και το -12 του Δεκεμβρίου.
Στο ερώτημα "πως κρίνετε την κατάσταση της επιχείρησής σας;", μόνο το 17% (από 24% τον Ιανουάριο), απαντά "καλή", ενώ το 38% τη χαρακτηρίζει "κακή" (από 35% τον προηγούμενο μήνα) και το 45% (από 41% τον Ιανουάριο), "ικανοποιητική".
Για τους επόμενους έξι μήνες, μόνο το 19% βλέπει πως "η κατάσταση θα είναι καλύτερη" έναντι 24% τον Ιανουάριο.
Σχετικά με το θέμα της απασχόλησης, μόλις το 6% των ερωτηθέντων (σε σχέση με το 13% του Ιανουαρίου) απαντά πως σκοπεύει να προσλάβει προσωπικό τον επόμενο μήνα, ενώ το 24% θέλει να απολύσει εργαζόμενους (20% τον προηγούμενο μήνα).
Δυσοίωνες οι προοπτικές και στο ζήτημα του κύκλου εργασιών, όπου μόλις το 10% των επιχειρήσεων δηλώνει αύξηση πωλήσεων, έναντι 15% τον Ιανουάριο. Αντίθετα το 62% κάνει λόγο για συρρίκνωση τζίρου, σε σχέση με 58% τον προηγούμενο μήνα.
Αναλύοντας κατά κλάδο τα αποτελέσματα Φεβρουαρίου του NGBI 500, οι εταιρίες παροχής υπηρεσιών εξακολουθούν να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις, σε σχέσημε όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ήτοι τις εμπορικές, μεικτές και βιομηχανικές-μεταποιητικές. Εκτεταμένες απολύσεις σχεδιάζουν οι μεικτές και οι βιομηχανικές-μεταποιητικές, οι οποίες μάλιστα "βλέπουν" να χειροτερεύει η κατάσταση στο επόμενο εξάμηνο.
Οι στατιστικές μετρήσεις του δείκτη NGBI 500 πραγματοποιούνται από την INTERVIEW σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας. Η μέτρηση για τον δείκτη του Μαρτίου 2010 θα γίνει γνωστή στις 5 Απριλίου 2010.

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.