...Los Bloggorologo...

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Για τους λάτρεις του ρεμπέτικου!!!!


http://www.rebetiko.gr/

Πώς οι Ναζί «έκλεψαν» τα Χριστούγεννα


Αφού ο Χριστός ήταν εβραίος και ο χριστιανισμός μια θρησκεία εξ ανατολών, οι ακόλουθοι του Χίτλερ αποφάσισαν την επανίδρυση των Χριστουγέννων ως παγανιστική εορτή – με τον Φύρερ στον κεντρικό ρόλο του Μεσία.

Εξηντα πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο εορτασμό των Χριστουγέννων του Γ’ Ράιχ, μια νέα έκθεση στο Εθνικό Κέντρο Σοσιαλιστικής Τεκμηρίωσης της Κολονίας, προσφέρει για πρώτη φορά μια άποψη για την περίτεχνη προπαγάνδα του ναζιστικού καθεστώτος της Γερμανίας και για τις μεθόδους με τις οποίες επιχείρησαν να σβήσουν τον Χριστό από τα Χριστούγεννα.

Εκτίθενται αντικείμενα από μια τεράστια ιδιωτική συλλογή αναμνηστικών από τα Χριστούγεννα των Ναζί, μεταξύ των οποίων στολίδια στο σχήμα σβάστικας και αυτό των SS, χαρτί περιτυλίγματος δώρων με σβάστικες, κατάλογους δώρων από κατάστημα δώρων για την Άρια φυλή, και μουσική από γνωστά κάλαντα χωρίς το χριστιανικό περιεχόμενό τους.

Η εκμετάλλευση της γιορτής των Χριστουγέννων από το ναζιστικό καθεστώς ξεκίνησε ήδη από το 1933, όταν το Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) του Αδόλφου Χίτλερ ανέλαβε την εξουσία. Οι υπεύθυνοι της ιδεολογικής προπαγάνδας έγραψαν σωρούς κειμένων στα οποία χαρακτήριζαν το χριστιανικό στοιχείο της εορτής των Χριστουγέννων ως μια απόπειρα καπήλευσης εκ μέρους της Εκκλησίας των γερμανικών παραδόσεων. Επιχείρημά τους αποτέλεσε το γεγονός ότι η γιορτή στην ουσία δεν είχε καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό αλλά ότι η 24η Δεκεμβρίου αποτελούσε την ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου, οπότε κατά την παράδοση στην Β. Ευρώπη, ο ήλιος ξαναγεννιόταν.

Η σβάστικα, υποστήριζαν οι ακόλουθοι του Αδόλφου Χίτλερ, ήταν αρχαίο σύμβολο του ήλιου, το οποίο αντιπροσωπεύει την πάλη του Μεγάλου Γερμανικού Ράιχ. Ο χαρακτηριστικός Άγιος των Χριστουγέννων, γνωστός ως Father Christmas στ’ αγγλικά, δεν είχε καμία σχέση με την γενειοφόρα φιγούρα με την κόκκινη ρόμπα που μοιάζει με επίσκοπο και οι Ναζί το ταύτισαν με τον αρχαίο Νορβηγό θεό Όντιν, ο οποίος σύμφωνα με το θρύλο κάλπαζε ανά την υδρόγειο για να αναγγείλει την έλευση του χειμερινού ηλιοστάσιου.

Το Άστρο των Χριστουγέννων αποδείχτηκε δυσκολότερο έργο για τους οπαδούς του ναζισμού, αφού το εξάκτινο αστέρι είναι το εβραϊκό σύμβολο του Δαυίδ, ενώ το πεντάκτινο αυτό της Σοβιετικής Ένωσης των Μπολσεβίκων. Έτσι, οι Ναζί αντικατέστησαν το Άστρο με τη σβάστικα και τον νορβηγικό ρούνο που λάτρευαν τα SS. Το καθεστώς παρότρυνε μάλιστα τις νοικοκυρές να φτιάχνουν κουλουράκια σε αυτά τα σχήματα.

Όσο για τη φάτνη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αντικαταστάθηκε από έναν χριστουγεννιάτικο κήπο με ξύλινα ελαφάκια και κουνέλια. Η Παναγία και ο μικρός Ιησούς αντικαταστάθηκαν από τη Γερμανίδα μητέρα με το παιδί της, ενώ πολλά γνωστά κάλαντα, όπως η «Άγια Νύχτα» ξαναγράφτηκαν χωρίς αναφορά στο Χριστό, το Θεό ή τη θρησκεία γενικά.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα Γερμανικά Χριστούγεννα έχουν οποιαδήποτε σχέση με μια κούνια σε μια φάτνη στη Βηθλεέμ. Μας είναι αδιανόητο ότι τα Χριστούγεννα και όλο το βαθιά συναισθηματικό περιεχόμενό τους είναι προϊόν μιας ανατολίτικης θρησκείας» έγραφε το 1937 ο προπαγανδιστής του καθεστώτος Friedrich Rehm.

Ένα ανατριχιαστικό έκθεμα είναι ένα γερμανικό κηροπήγιο – κατασκευάστηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Dachau από τους κρατούμενους ως δώρο για τα πιστά μέλη των SS.

Με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι προσπάθειες ναζικοποίησης των Χριστουγέννων βρέθηκαν σε δεύτερη μοίρα. Μέχρι το τέλος της σύρραξης, οι Ναζί επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την γιορτή ως τελετή πένθους για τους πεσόντες, αλλά εκείνη πια την εποχή κανείς δεν έδινε σημασία σε κάτι τέτοιο.


Δάνεια από άλλες παραδόσεις στον χριστιανισμό

Υπήρχε ένα ποσοστό αλήθειας σε όσα υποστήριζαν οι Ναζί του Γ’ Ράιχ, αφού τα Χριστούγεννα έχουν παγανιστικές ρίζες. Όταν ο χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρώμης, ενσωμάτωσε πλήθος αρχαίων παγανιστικών παραδόσεων και συνηθειών.

Μίθρας: θεός του Ζωροαστρισμού που υιοθέτησε η Ρώμη ως θεό του Φωτός. Ο ετήσιος εορτασμός προς τιμήν του γινόταν την 25η του Δεκέμβρη, ημέρα γέννησης του θεού, και συμβόλιζε την ανανέωση της ελπίδας. Υπολογίζεται ότι ο χριστιανισμός υιοθέτησε την ημέρα αυτή ως ημέρα γέννησης του Χριστού γύρω στον 4ο αι. μ. Χ.

Saturnalia: Ρωμαϊκή γιορτή αφιερωμένη στο θεό Κρόνο, κατά την οποία γινόταν ανταλλαγή αστείων δώρων, από την οποία προέκυψε η συνήθεια ανταλλαγής δώρων κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στολισμός σπιτιού: Ο στολισμός του σπιτιού με πρασινάδες, ο οποίος σήμερα εκλαμβάνεται ως μέρος του εορτασμού των Χριστουγέννων, αρχικά αποτελούσε τον στολισμό για την ρωμαϊκή παραμονή του νέου έτους. Αφιερωμένος στον διπρόσωπο θεό Janus, οι Ρωμαίοι έκαναν λιτανείες προς τιμήν του, τραγουδούσαν ύμνους, μάθαιναν τη μοίρα τους από μάντεις, έδιναν δώρα και στόλιζαν τα σπίτια τους με πρασινάδες ως σύμβολο νέας ζωής.

Χριστουγεννιάτικο κούτσουρο: Η παράδοση του κούτσουρου που καίγεται την ημέρα των Χριστουγέννων, έφτασε στη Βρετανία μόλις τον 17ο αι. μ.Χ. Σύμφωνα με μια θεωρία, το έθιμο προέκυψε από τις γερμανικές παγανιστικές παραδόσεις που λάμβαναν χώρα στη βόρεια Ευρώπη πριν την έλευση του χριστιανισμού. Άλλοι υποστηρίζουν ότι προέρχεται από αγγλοσαξωνικές παγανιστικές παραδόσεις που εφαρμοζόταν στην Αγγλία την πρώιμη μεσαιωνική εποχή. Το χριστουγεννιάτικο κούτσουρο αποτελούσε προστατευτικό φυλαχτό αλλά και σημείο άμιλλας μεταξύ των γειτόνων.

Πορεία για τα τέλη κυκλοφορίας

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν πολίτες που διαμαρτύρονται για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας. Κλειστές παραμένουν οι Αλεξάνδρας και Πατησίων (στο ύψος της ΑΣΟΕΕ) και Ακαδημίας.

Εθισμένη στα ίδια φάρμακα με τον Michael Jackson


Η Britanny Murphy όπως αποκαλύπτουν οι φίλοι της είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα εθισμού σε φάρμακα, παυσίπονα κλπ. Η ηθοποιός είχε υποβληθεί σε πολλές πλαστικές εγχειρήσεις και απο αυτές απέκτησε τον εθισμό της. Η αστυνομία...

βρήκε πολλά φάρμακα στο σπίτι της και κάποια απο αυτά ήταν τα ίδια που χρησιμοποιούσε και ο Michael jackson. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει εαν έπαιξαν ρόλο στον θάνατο της

Το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου τονίζει ο Ασημακόπουλος


Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημοσθένης Ασημακόπουλος, με δηλώσεις του στο Σκάι τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του νόμου για το άσυλο, αν και σε κάποιες περιπτώσεις θεωρεί πως αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς η διαδικασία για τη λήψη απόφασης εισόδου ή μη της αστυνομίας είναι εξαιρετικά χρονοβόρα.

Παράλληλα, εμφανίστηκε προβληματισμένος με την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Νομικής για τοποθέτηση φυλάκων στο κτίριο της σχολής.

Αναφερόμενος στο νόμο - πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, ο νέος Πρύτανης επισήμανε ότι θεωρεί επιβεβλημένη την αλλαγή του, τονίζοντας ότι «πρέπει να πάμε στο αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου και ο νόμος πλαίσιο να είναι 2 σελίδες. Πρέπει να δίνει ουσιαστική πολιτική και οικονομική ενίσχυση στο πανεπιστήμιο και από εκεί και πέρα να αφήνει το πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του».

Έρχεται στο ΟΑΚΑ για φιλικά η Εθνική των ΗΠΑ στο μπάσκετ

Αν και η ΕΟΚ δεν έχει βγάλει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, η Εθνική Ελλάδας θα δώσει δύο φιλικά με αυτή των ΗΠΑ, ενόψει του Μουντομπάσκετ του 2010. Τα ματς με την "dream team" θα γίνουν στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στις 22 με τις 24 Αυγούστου...

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ...


Οργιάζουν στο Διαδίκτυο οι ευσεβείς πόθοι των Tούρκων σέρφερ για τη δημιουργία της... «Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης». Διεκδικώντας περιοχή 23.591 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από τον Eβρο μέχρι τον Nέστο ποταμό, και από το Aιγαίο μέχρι τη βουλγαρική Pοδόπη, το κρατίδιο που οραματίζονται οι επίδοξοι... αυτονομιστές παρουσιάζεται σε χάρτη στις ειδικές σελίδες του Iντερνετ και γίνεται... γκρουπ στο facebook, όπου... περίπου 800 άτομα έχουν σπεύσει να συμφωνήσουν με τη δημιουργία του.
«Eίναι εδάφη στα οποία ζουν Tούρκοι και πρέπει να γίνουν ανεξάρτητο κράτος, όπως είχε γίνει το 1913», ισχυρίζονται οι επισκέπτες των ομάδων συζητήσεων, τουρκικής καταγωγής στην πλειονότητά τους. Ως διαχειριστές εμφανίζονται φοιτητές, νεολαίοι και μέλη τουρκικών κοινοτήτων στην Eυρώπη και την Aμερική. Kαι μπορεί όλα αυτά να φαίνονται αστεία και να συζητούνται μόνο στην ψηφιακή σφαίρα (φαντασίας) κάποιων ακραίων στοιχείων παγκοσμίως, ωστόσο ίσως δεν είναι τόσο «αθώα» όσο φαίνονται.
Πρόσφατα, το «Eθνος της Kυριακής» είχε αποκαλύψει πως για την υπόθεση «Eργκενεκόν» της Tουρκίας ο τουρκικός στρατός διαχειριζόταν 42 ιστοτόπους εναντίον της Eλλάδας και άλλων «εχθρών», μέσα από τους οποίους το τουρκικό βαθύ κράτος οργάνωνε και διατηρούσε τα τελευταία χρόνια μηχανισμούς συκοφάντησης και υπονόμευσης της Eλλάδας...
Σε μια χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός της Tουρκίας Tαγίπ Eρντογάν μιλά (και μάλιστα στον πρόεδρο Oμπάμα) για «μειονότητα που υποφέρει στη Θράκη», η ανακίνηση τέτοιων θεμάτων συζήτησης στο Iντερνετ είναι φυσικό να δημιουργεί πιο προσεκτικές σκέψεις για τη σκοπιμότητά τους. Στο ίδιο πνεύμα και ο Tούρκος υπουργός Eπικρατείας, E. Mπαγίς, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το «μειονοτικό» είναι στην κορυφή της ατζέντας των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
H εμμονή για τον... υπερτονισμό και την αναβάθμιση του «μειονοτικού» ζητήματος που επιδεικνύει η Aγκυρα φαίνεται και από την πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε ο Eρντογάν στον ψευδομουφτή Ξάνθης, πρόεδρο της «Συμβουλευτικής», Aχμέτ Mετέ, και τον πρόεδρο του «Συλλόγου Aλληλεγγύης Tούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), Φερούχ Oζκάν.
Oπως έγινε γνωστό, με ανακοίνωση της ίδιας της «BTTDD», που τιτλοφορείται «H μητέρα πατρίδα μας, όπως χθες, σήμερα και αύριο θα είναι πάντα δίπλα μας», ο Tαγίπ Eρντογάν καθησύχασε τους δύο καλεσμένους του ότι η Tουρκία «δεν θα κάνει κανένα βήμα εφόσον δεν γίνουν βήματα από την Eλλάδα στη Δυτική Θράκη».
«H Δυτική Θράκη είναι μια ευκαιρία να γίνει ξανά δυνατή η Tουρκία», αναφέρει στο σχόλιό του ένα μέλος του γκρουπ «Δημοκρατία Δυτικής Θράκης». «Tιμή και δόξα στους Oθωμανούς στρατιώτες. Mακάρι να ζούσαν και σήμερα», συμπληρώνει έτερος... χρήστης. Στην προσπάθεια μάλιστα να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους, στον χάρτη της Eλλάδας τοποθετούν και διεκδικήσεις άλλων, όπως των Σκοπιανών στα ελληνικά εδάφη.
Γκρίζες... οθόνες
Aνάμεσα σε... Tουρκία, Λονδίνο και HΠA κινούνται οι φοιτητές, οι νεολαίοι και τα μέλη τουρκικών οργανώσεων που διαχειρίζονται τα ανθελληνικά γκρουπ στο facebook (πάνω). Για να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους, τα μέλη των ομάδων για τη «Δυτική Θράκη» δεν διστάζουν να... τεμαχίσουν την Eλλάδα, προκειμένου να «αναγνωρίσουν» και τις διεκδικήσεις άλλων επί των ελληνικών εδαφών. Στη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» οι Tούρκοι χρήστες ενισχύουν την προπαγάνδα των Σκοπιανών (αριστερά).

Έρχονται οι «άνθρωποι- πουλιά»!


Σε λίγο καιρό, όποιος δεν έχει υψοφοβία θα μπορεί να φοράει μια ειδική ανεμοστολή με ενσωματωμένα φτερά και να βουτά στο κενό από ένα αεροπλάνο ή από την κορυφή ενός βουνού, διασχίζοντας μεγάλες αποστάσεις στον αέρα και με ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Μια μέρα του Φεβρουαρίου του 1912, ένας Αυστριακός ράφτης που λεγόταν Φραντζ Ρέιχελτ βούτηξε στο κενό από τον Πύργο του Άιφελ. Δεν ήθελε να αυτοκτονήσει. Αντιθέτως, προσπάθησε να δείξει στο συγκεντρωμένο πλήθος από κάτω ότι η αυτοσχέδια στολή που είχε φτιάξει, και η οποία τον έκανε να μοιάζει με νυχτερίδα, θα μπορούσε να τον βοηθήσει να πετάξει σαν πουλί και να προσγειωθεί στον δρόμο με απλότητα και χάρη, σαν να φορούσε αλεξίπτωτο. Δυστυχώς για εκείνον, βούτηξε κατευθείαν... στον θάνατο.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, το πάθημα του Αυστριακού ράφτη δεν πτόησε καθόλου κάποιους επίδοξους «ανθρώπουςπουλιά», οι οποίοι έφτιαχναν στολές από καμβά, ξύλο ή μετάξι, με σκοπό να καταφέρουν να πετάξουν εκμεταλλευόμενοι τα ρεύματα του αέρα. Η τάση αυτή, που εξελίχθηκε σε ριψοκίνδυνο σπορ, υπάρχει και σήμερα. Πολλοί τολμηροί πηδούν στο κενό από κάποιο μεγάλο ύψωμα ή από αεροπλάνο, ανοίγουν τα χέρια και τα πόδια τους και η ανεμοστολή που φορούν σχηματίζει μια ελαστική μεμβράνη ανάμεσα στα άκρα. Η άνωση τούς επιτρέπει να αιωρηθούν για λίγο χρονικό διάστημα, όμως επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν την κάθοδο προς το έδαφος, ανοίγουν ένα αλεξίπτωτο για να προσεδαφιστούν με ασφάλεια.

Η προσγείωση. Αυτό όμως δεν αρκεί και σύμφωνα με την Επιστημονική Επιθεώρηση «Νew Scientist», αρκετοί ερευνητές έχουν βαλθεί να κατασκευάσουν μια νέου τύπου ανεμοστολή, η οποία θα βοηθά εκείνον που τη φοράει να παραμένει περισσότερη ώρα στον αέρα και κυρίως να μπορεί να προσεγγίζει το έδαφος υπό μικρή τροχιακή γωνία για να προσγειώνεται με τα πόδια χωρίς τη βοήθεια αλεξίπτωτου.

Έτσι λοιπόν σχεδιάζουν και δοκιμάζουν ένα ένδυμα που θα καλύπτει όλο το σώμα και θα είναι εφοδιασμένο με φτερά από σκληρό νάιλον, τα οποία θα είναι ραμμένα ανάμεσα στα χέρια και τον κορμό, καθώς και τα πόδια. Ο σχεδιασμός αυτός θα επιτρέπει στον «δύτη» του αέρα, μόλις ανοίξει τα χέρια και τα πόδια, να φουσκώνει τα φτερά του ο άνεμος, ώστε να σχηματίζονται αεροτομές και το σώμα του να παραμένει στον αέρα λόγω της άνωσης.

Σαν τα πουλιά. «Για να είναι πετυχημένη η νέου τύπου ανεμοστολή, θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που τη φορά να ελέγχει και να καθορίζει άμεσα την ταχύτητα και την τροχιά του», λέει ο Ζαν Πότβιν που είναι φυσικός και ειδικός στα αλεξίπτωτα στο Πανεπιστήμιο του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ. Ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να κατασκευαστεί μια στολή, η οποία θα διευκολύνει τον άνθρωπο που τη φορά να κάνει μια περίτεχνη και σωτήρια μανούβρα, που λέγεται αναγύρισμα. Είναι αυτό που κάνουν πολλά πουλιά πριν αγγίξουν το έδαφος και όλα τα αεροπλάνα. Ανασηκώνουν το πρόσθιο μέρος τους, ώστε να μεγιστοποιήσουν την άνωση από τα πτερύγια τους κόβοντας ταυτόχρονα ταχύτητα.

«Το μυστικό για την προσγείωση χωρίς αλεξίπτωτο κρύβεται στο πόσο μικρή θα είναι η γωνία προσέγγισης του εδάφους από τον αέρα», λέει η Μαρία Βον Έγκιντι από τη Νότια Αφρική, που είναι σχεδιάστρια φτεροστολών νέου τύπου. «Οι στολές που υπάρχουν τώρα επιτρέπουν αναλογία ολίσθησης 2,5 προς 1. Αυτό σημαίνει ότι οι εναέριοι δύτες καλύπτουν οριζόντια απόσταση 2,5 μέτρων για κάθε ένα μέτρο που πέφτουν. Εμείς πιστεύουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε αυτήν την αναλογία στο 4 ή 5 προς 1, μεγαλώνοντας το άνοιγμα των φτερών της στολής, σταθεροποιώντας τις αεροτομές και αλλάζοντας το σχήμα και την αεροδυναμική των φτερών».
Θα λειτουργούν μαζί με αλεξίπτωτο

Ο βασικός λόγος που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αιωρηθεί και να κινηθεί στον αέρα όπως τα πουλιά- έστω και με μικρά τεχνητά φτεράείναι το βάρος του. Όμως ακόμη και αν το επιτύχει αυτό με τη βοήθεια ανεμοστολής, η πρόσκρουση στο έδαφος ύστερα από λίγα λεπτά θα είναι αναπόφευκτη και μοιραία. Γι΄ αυτό, όλες οι ανεμοστολές λειτουργούν μαζί με αλεξίπτωτο. Εφόσον το ανθρώπινο σώμα, όπως και ένα αεροπλάνο, είναι μη συμμετρικό, το ζητούμενο είναι να φτιαχτεί μια στολή, της οποίας τα πτερύγια θα είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να δέχονται μεγαλύτερη πίεση του αέρα από κάτω (άνωση) παρά απο πάνω. Η κατανομή των πτερυγίων παίζει σημαντικό ρόλο, όπως στα αεροσκάφη που είναι κεκλιμένα προς τα κάτω, αλλά και στα μονοθέσια της Φόρμουλα 1, όπου οι αεροτομές είναι στραμμένες προς τα πάνω για να «κολλάει» το αυτοκίνητο στην πίστα.

Η βαρύτητα. Για να πετάξει ένα σώμα, θα πρέπει πρώτα να υπερνικήσει τη βαρύτητα. Τα αεροσκάφη το επιτυγχάνουν αυτό με τη βοήθεια των κινητήρων και με μέση ταχύτητα απογείωσης τα 260 χιλιόμετρα, ενώ τα πουλιά με τη δύναμη των φτερών τους. Ο άνθρωπος που θα φορά την ανεμοστολή δεν θα πετάξει από το έδαφος, αλλά θα βρεθεί στον αέρα είτε πέφτοντας από αεροπλάνο είτε από μεγάλο ύψωμα.

Επομένως, η κεκτημένη ταχύτητα που θα έχει θα πρέπει να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο. Καθώς ο αέρας δεν είναι ατριβές ρευστό, η αεροδυναμική σχεδίαση της ανεμοστολής θα πρέπει να ελαχιστοποιεί την τριβή.

Η πολυτέλεια στα χρόνια της... κρίσης


Η πολυτέλεια εξακολουθεί να έχει τη θέση της στην εποχή μας, παρά την οικονομική κρίση. Απόδειξη, το γεγονός ότι καλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου για το 2009 ψηφίστηκε το «Βushmans Κloof Wilderness Reserve», που βρίσκεται στη Νότια Αφρική και οι τιμές για τα δίκλινα δωμάτιά του αρχίζουν από τα 500 ευρώ.
Η έρευνα ανέδειξε τα 500 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, πραγματοποιήθηκε από την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Τravel+Leisure και στηρίχθηκε στις απόψεις των ειδικών της ιστοσελίδας, αλλά και χιλιάδων αναγνωστών. Ανάμεσα στα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται και τρία ελληνικά: το «Αstir Ρalace» (που βρίσκεται στην Αθήνα), το «Αtheneum Ιntercontinental» (που επίσης βρίσκεται στην Αθήνα) και το «Santa Μarina» (που βρίσκεται στη Μύκονο). Το ξενοδοχείο «Βushmans Κloof Wilderness Reserve» βρίσκεται στην περιοχή των Ορέων Σέντερμπεργκ, σε απόσταση 3 ωρών από το Κέιπ Τάουν. Και στην περυσινή ψηφοφορία είχε αναδειχθεί πρώτο ένα ξενοδοχείο της Νότιας Αφρικής: το «Singita Sabi Sand», το οποίο βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Όπως έδειξε η έρευνα, τα 66 από τα 500 καλύτερα ξενοδοχεία κοστίζουν κάτω από 175 ευρώ τη βραδιά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια δεν είναι ανάγκη να κοστίζει πάντα ακριβά. «Τι ανακαλύψαμε το 2009;», αναφέρεται στην ιστοσελίδα. «Ότι είναι μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και ότι οι αναγνώστες μας εξακολουθούν να αγαπούν τα ξενοδοχεία που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και υψηλές υπηρεσίες. Ιδιαίτερα αν η τιμή είναι λογική».

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το πολυτελές ξενοδοχείο «Οberoi Vanyavillas», που βρίσκεται στο Ρατζαστάν της Ινδίας και τα δωμάτιά του κοστίζουν από 600 ευρώ τη βραδιά.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι καλύτερο ξενοδοχείο της Αμερικής αναδείχθηκε το «Ιnn at Ρalmetto Βluff», ένα απομονωμένο θέρετρο με ιαματικά λουτρά και γήπεδα γκολφ, που βρίσκεται στο Μπλάφτον στη Νότια Καρολίνα. Αλλά και στην Ευρώπη, μία από τις πρώτες θέσεις κατέλαβε το «Domaine des Ηauts de Loire», ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε απόσταση δύο ωρών από το Παρίσι και αποτελείται μόνο από 32 δωμάτια.

Το σεξ αναζητούν οι ανήλικοι στο Internet


Tα κοινωνικά δίκτυα και το σεξ ήταν για το 2009 τα πιο συχνά θέματα αναζήτησης στο Internet για τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Οι τρεις κορυφαίες αναζητήσεις του 2009 για νέους κάτω των 18 ετών ήταν, κατά σειρά, το YouTube, το Google και το Facebook, όμως στις αμέσως δύο επόμενες θέσεις ήσαν το «πορνό» και το «σεξ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Symantec που διαθέτει λογισμικό γονικού ελέγχου, το ζήτημα θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στους γονείς σε όλο τον κόσμο, καθώς τα παιδιά αποδεικνύεται ότι βλέπουν περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για την ηλικία τους.

Στο Top25 των αναζητήσεων των αγοριών βρέθηκαν το 2009 τα κοινωνικά δίκτυα, τα παιγνίδια (games), τα ψώνια και «η ορολογία των ενηλίκων».

Για τα κορίτσια δημοφιλή ήσαν επίσης τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά στο Top25 ήταν πιο έντονη η προτίμηση, σε σχέση με τα αγόρια, για την μουσική, τις κινηματογραφικές ταινίες, τις διασημότητες και τα τηλεοπτικά σόου.

Χειμωνιάτικο σκηνικό στη Βόρεια Ελλάδα


Χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων...

Κλειστός είναι ο δρόμος που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, του νομού Πέλλας, με το θερμόμετρο να δείχνει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται έως το χωριό Άγιος Αθανάσιος με αλυσίδες.

Κράξιμο από τους N.Y times!!


Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου των Sunday Times, που χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για την διαφθορά, την οικονομία και υποστηρίζει ότι ο Κ. Καραμανλής έπαιζε playstation και δεν έλυσε τα προβλήματα της χώρας.
"Η γιορτή της διαφθοράς και της σπατάλης έφερε την χώρα...
κοντά στην καταστροφή". Αυτά αναγράφουν οι Sunday Times σε άρθρο τους για την ελληνική οικονομία και τη διαφθορά.

Η εφημερίδα περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. Επικαλείται ανώνυμα πρώην υπουργό της κυβέρνησης της ΝΔ που τώρα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρώην υπουργός φέρεται να δήλωσε "τέλος το πάρτι" και έφερε παράδειγμα τα όσα συνέβησαν με τα εμβόλια κατά της νέας γρίπης. Η εφημερίδα εξηγεί ότι η χώρα μας παρήγγειλε 16 εκατομμύρια εμβόλια για έναν πληθυσμό 11 εκατομμυρίων και ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι "αυτή είναι μία φοβερή σπατάλη χρημάτων και συμβαίνει πάντα. Είναι η ελληνική πραγματικότητα".

Η εφημερίδα δηλώνει ότι η δωροδοκία είναι διαδικασία ρουτίνας για τους Αθηναίους που θέλουν να επισπεύσουν την γραφειοκρατία. Για τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός της ΝΔ δηλώνει ότι "είναι ένα τσούρμο ερασιτεχνών και κανείς τους δεν έχει κερδίσει μία δεκάρα στον ιδιωτικό τομέα".

Για την κυβέρνηση της ΝΔ οι Sunday Times αναφέρουν ότι ήταν το ίδιο ανίκανη και γράφουν ότι ο πρώην υπουργός "επιβεβαίωσε την φήμη ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έπαιζε Playstation στο σπίτι αντί να ασχολείται με κρατικά θέματα". "Δεν προκαλεί έκπληξη γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε τόσο μεγάλο πρόβλημα" ήταν το σχόλιο της εφηεμρίδας.

Τα πυρά όμως δεν σταματούν εδώ. Το δημοσίευμα αναφέρεται και στο δόγμα της μηδενικής αναοχής της αστυνομίας και σημειώνει ότι "οι επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα με σπιτικές βόμβες και η εμφάνιση νέων αναρχικών ομάδων, όπως ο Επαναστατικός Αγώνας και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μπορεί να είναι οιωνός για την βία που πρόκειται να έρθει". Η εφημερίδα σημειώνει ότι υπάρχουν υποψίες πως η 17Ν ενδέχεται ακόμη να λειτουργεί στο παρασκήνιο και μετά την εξάρθρωση της το 2002.

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελλάδα θυμίζει "προτεκτοράτο" και περιγράφει εικόνες πτώχευσης στο κέντρο της Αθήνας, με γυναίκες που ψάχνουν στα σκουπίδια και παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Το πανάκριβο ταξίδι του Sandy




Ένας γάτος που είχε εξαφανιστεί από το Χάμσαϊρ, βρέθηκε σε πλοίο που έφτασε στο Μπιλμπάο κάτι που θα κοστίσει στα αφεντικά του 2000 λίρες.

Ο Sandy εξαφανίστηκε από το σπίτι του στις 10 Δεκεμβρίου και βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα στο γκαράζ αγγλικού πλοίου που βρισκόταν στο λιμάνι του Μπιλμπάο στην Ισπανία.

Οι ιδιοκτήτες του Sandy, θα υποχρεωθούν να πληρώσουν 2000 λίρες, καθώς θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος παραμονής του γάτου τους σε καραντίνα.

Αν και το ζώο δεν κατέβηκε στο Μπιλμπάο, το ότι βγήκε από τα βρετανικά χωρικά ύδατα σημαίνει ότι πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Το πώς βρέθηκε στο πλοίο, παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με το αφεντικό του, Tim Austin, το πιο πιθανό είναι κάποιος να τον έκλεψε.

"Η γυναίκα μου μοίραζε φυλλάδια με τη φωτογραφία του στη γειτονιά, αλλά ήδη είχε ο Sandy βρισκόταν στο πλοίο", δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να τον είχαν κλέψει αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση για το πως μπήκε στο πλοίο.

Ο γάτος είχε πάνω του μικροτσίπ, για να μπορούν να τον εντοπίζουν και έτσι το πλήρωμα του πλοίου αποφάσισε να τον κρατήσει και να τον επιστρέψει στην Βρετανία.

Όμως αν και επέστρεψε στην πατρίδα, δεν μπορεί να γυρίσει στο σπίτι του πριν περάσουν έξι μήνες.

"Δεν βγήκε από το πλοίο, αλλά βρέθηκε εκτός χωρικών υδάτων της Βρετανίας. Θα κάνουμε έφεση για να μην πληρώσουμε, αλλά θα σεβαστούμε την απόφαση όποια και αν είναι" δήλωσε ο κ. Austin.

Εργοτέλης-Π.Α.Ο.Κ 0-2


Με δύο ασίστ του Ivic ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο. Αραμπατζής και Vieirinha οι σκόρερ για τον ΠΑΟΚ που εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με το τέλος του πρώτου γύρου.

Σκότωσε τη γυναίκα του με το τηλεκοντρόλ


Το τηλεκοντρόλ μπορεί να ειναι τόσο μικρό και να φαίνεται αθώο αλλά μπορεί ακόμα και να σκοτώσει. Ο Paul Ahrvey πέταξε το τηλεκοντρόλ στο κεφάλι της γυναίκας του, της Laguna, μετά απο έναν τσακωμό. Η γυναίκα...
του λιποθύμησε αμέσως μετά και την μετέφεραν στο νοσοκομείο. Οπως φαίνεται είχε πρόβλημα με μια αρτηρία στο κεφάλι και δεν το γνώριζε. Απο το χτύπημα προκλήθηκε εσωτερική αιμορραγία και σκοτώθηκε. Ο σύζυγός της καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκισης

Έντονες χιονοπτώσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη την Κυριακή


"Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα σε περιοχές της Δυτικής...
χώρας καθώς επίσης και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας καθώς επίσης και σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο."

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

"Συνέλαβαν για κακουργήματα τους διαχειριστές του Greekfun.com."

"Ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από ..
αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.
Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.
Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε «πειρατικά» αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).
Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων.
Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία www.greek-fun.com συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα.
Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι’ αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη.
Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ’ αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων.
Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.
Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL.
Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα www.greek-fun.com και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.
Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ.
Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!!
Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα «Εvi», «Lionheart» και «Μat».
Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο «Εvi» η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο «Lionheart» διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο www.greek-fun.com ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.
Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα «Mat» διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο www.greek-fun.com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.
Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο «Mat» τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα www.greek-fun.com και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey. Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του www.greek-fun.com και καμία οικονομική απολαβή.
Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός. Επεσήμανε ότι ο «Mat» τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση.
Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του.
Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β’ Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης."
http://www.greekmoney.gr

Πικάντικη μακαρονάδα εκ του προχείρου (Μία συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη!)


Η μακαρονάδα αποτελεί ένα εκ του προχείρου φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και που θέλει περίσσια τέχνη, στο βράσιμο των μακαρονιών, στο καλό λάδωμά τους, αλλά και στο αρωμάτισμα.
Οι μεγάλες μακαρονάδες αυτής της ζωής προτιμούν τα μακαρόνια Νο 6 από καθαρό σιμιγδάλι, τους αρέσει το ελαιόλαδο στο ζεμάτισμά τους και τα αρώματα που θα βγάλει στο τέλος να μην επισκιάσουν με τίποτα τη γεύση αυτού καθ’ εαυτού του μακαρονιού.


Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία πρόκειται για μια νησιώτικη μακαρονάδα που βασίζεται στην ιταλική συνταγή Alio Olio pepperoncino με την προσθήκη λίγου μαϊντανού όμως.


Έτσι λοιπόν για να την απολαύσετε χρειάζεστε
½ κιλό μακαρόνια Νο 6
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
4 καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 κουτ σούπας χοντροτριμμένο πιπέρι
2 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άφθονη μυζήθρα λεπτοτριμμένη
Αλάτι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και αφού πάρει βράση καλά ρίχνετε τα μακαρόνια να βράσουν. Χρειάζονται περίπου 7-10 λεπτά για να γίνουν al dente που σημαίνει να κρατάνε λίγο στο δόντι.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τα σκόρδο σοτάροντας τα κανονικά μέχρι να αφήσουν την χαρακτηριστική του μυρωδιά στο ελαιόλαδο. Όταν μαυρίσουν και γκαργκανιάσουν τα πετάτε. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα αδειάζετε μέσα στο βαθύ τηγάνι με το αρωματικό λάδι . Με την βοήθεια δύο πιρουνιών ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τις καυτερές πιπερίτσες ψιλοκομμένες, τον μαϊντανό και το χοντροκομμένο πιπέρι. Ανακατεύετε δυναμικά, σερβίρετε στην πιατέλα και πασπαλίζετε με άφθονη ψιλοτριμμένη μυζήθρα.

Αν όλα αυτά μπορείτε να τα κάνετε δίπλα στη θάλασσα και μπροστά από ένα παλιό ανεμόμυλο ακόμα καλύτερα για σας. Φωνάξτε φίλους, βάλτε και φρέσκο ψωμί στο τραπέζι για να σπρώχνετε τις μπουκίτσες σας, βάλτε και ένα Ξινόμαυρο από τη Μακεδονία στα ποτήρια και για λίγο η ζωή σας θα γίνει καλύτερη.

Χριστούγεννα: γιορτή ή πόλεμος; (του ΄Αλκη Γαλγαδά)


Με ένα «Ωωωχ» κάθε χρόνο υποδέχομαι το πρώτο μαγαζί που θα δω στολισμένο με «χριστουγεννιάτικα». Είναι το σήμα που σκάει στον ουρανό μου και τον γεμίζει με το μήνυμα ότι πλησιάζει πάλι το ανελέητο πανηγύρι. Πνιγμένοι οι δρόμοι από το αυτοκίνητο, τα πεζοδρόμια από τη σακούλα, στα ενδιάμεσα κολυμπούμε εμείς. Εκνευρισμός, μέρες και νύχτες που μίκρυναν ξαφνικά. Κι αυτά όλα για να ζήσεις λίγο διαφορετικά μερικές ώρες τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.



Αλλά δέχομαι ότι έτσι (τάχα μου) το θέλουμε, ότι δεν μας υποχρεώνει κάποιος άλλος, δεν είναι ένα πλέγμα σχέσεων που με αγωνία προσπαθούμε να διατηρήσουμε, δεν είναι η ένταση της διαφήμισης ιδιαίτερα από Μέσα όπως η TV και κύρια το ραδιόφωνο (που κάποιοι σταθμοί του αυτοεξευτελίζονται κυριολεκτικά αυτές τις ημέρες με την απειρία των μηνυμάτων για αγορές, προσφορές, κατακλίσεις σε ξενοδοχεία και ξενώνες). Άνθρωποι φθάνουν να ντρέπονται αν δεν συμμετάσχουν, αν δεν κάνουν όπως όλοι οι άλλοι, κάποιοι μικροί τύραννοι πίσω από μικρόφωνα κάνουν λιώμα τον ακροατή αν πάει να ξεφύγει.


Δέχομαι ότι είναι το δικό μου γούστο διεστραμμένο και γι’ αυτό δεν μπορώ πια να βλέπω άλλα δεντράκια με χιόνι από μπαμπάκι στα κλαδάκια τους ή άλλο πιο «προχώ» υλικό, ούτε τον Σάντα Κλάους (είναι άτοπο οι Ορθόδοξοι να τον αποκαλούν Άγιο Βασίλη) με τη γυαλιστερή στολή του φτιαγμένη λες από το ύφασμα παλιού κομπινεζόν υπέρβαρης κυρίας. Δεν συμμετέχω και δεν έχω και δικαίωμα να λέω στους άλλους τι να κάνουν. Έχω όμως δικαίωμα να σκέπτομαι με συμπάθεια αυτούς που καταπιέζονται από ένα τέτοιο συντριπτικό εορτασμό. Δημιουργό αυτού που αποκαλούν οι τεχνικοί «θόρυβο».

Ένα μίγμα από αναρίθμητα και ασυντόνιστα μικρά σήματα που τρελαίνουν τον ερευνητή ή το μηχανικό αν δεν κατορθώσει να τα βγάλει από τη μέση ή να τα περιορίσει. Αν ακούγονται κιόλας έχουμε μια γνήσια βαβούρα. Τα Χριστούγεννα λοιπόν είναι μια βαβούρα με νάιλον ντέφια και ψόφια κέφια (δανείζομαι μια φράση του Παύλου Σιδηρόπουλου για άλλο πράγμα) συνοδευόμενη από ασπροκόκκινα κουρέλια. Αλλά τι γίνεται με αυτούς που αισθάνονται μόνοι και περνούν άσχημα τέτοιες ημέρες βουτηγμένοι στην ενοχή; Κάποιες φορές μάλιστα δεν φταίνε αποκλειστικά εκείνοι για τη μοναξιά τους.

Μπορεί να είχαν την κακή συνήθεια να μην ψαλιδίζουν τα λόγια τους, να μην γυρνούν την κάπα τους κατά πώς φυσά ο άνεμος. Είναι γνωστό πως όποιος θέλει να τα έχει (ψευτο)καλά με όλους κάνει καλό στον εαυτό του και κακό στην κοινωνία. Η μοναξιά λοιπόν δεν είναι ντροπή. Μπορεί να είναι ηθελημένη, να είναι κατάληξη μιας συγκυρίας ή και το αποτέλεσμα μιας δίκαιης δίκης. Είδα κάπου γραμμένο ότι μοναξιά είναι να έχεις να πεις πράγματα και να μην υπάρχει άλλος να σ’ ακούσει. Μου φαίνεται αρκετά περιορισμένος για ορισμός. Θεωρείται δηλαδή σαν αντίδοτο της μοναξιάς αρκετό να υπάρχει ένας δέκτης που να «πιάνει» την ατομική εκπομπή του άλλου;



Δηλαδή όσοι έχουν σκύλους, γάτες, καναρίνια, χρυσόψαρα, παπαγάλους, χελωνάκια, συζύγους που δεν αντιδρούν και τους μιλούν δεν είναι μοναχικοί άνθρωποι; Έτσι καταλήγουμε και στο γνωστό και στερεότυπο: Καλέστε στο τσιμπούσι σας, στο όργιο, στη φιέστα σας ένα τουλάχιστον μοναχικό άτομο και σωθήκαμε όλοι μαζί. Μπα, αυτά είναι για τους πολιτικούς. Αλλά και το εμπόριο τέτοια θέλει.

Αν λοιπόν δεν το επιδιώκουμε, για να μην είμαστε μόνοι ΚΑΙ αυτές τις ημέρες της (χαζο)γιορτής, χρειάζεται μια μάχη να δοθεί και με τον εαυτό μας. Δεν είναι λύση να βάλουμε μια ταινία στο DVD-player και να κρυφογελούμε καθώς σκεπτόμαστε ότι τώρα άλλοι μπουκώνονται για να σκοτώσουν την ώρα τους, είναι μπλοκαρισμένοι στην Πειραιώς τα μεσάνυχτα , τρώνε ή δίνουν χυλόπιτα (από το να αγαπάς χωρίς να σ’ αγαπούν ακόμη πιο δύσκολο να το διαχειριστείς είναι σ’ αγαπούν χωρίς ν’ αγαπάς).



Πρέπει να πολεμήσουμε και να σπάσουμε το σκληρό καρύδι μέσα μας που λέγεται εγώ και να συνειδητοποιήσουμε ότι ο τρυφερός καρπός του στο εσωτερικό είναι και κομμάτι από την ίδια ύλη ολόκληρου του Σύμπαντος. Στα σανσκριτικά λέγεται maitri, η αγάπη προς όλα τα πλάσματα άρα και προς τον εαυτό μας που πρέπει να συμφιλιωθούμε μαζί του, να τον εμπιστευόμαστε και μετά να στραφούμε και να κάνουμε το ίδιο για τους άλλους. (Χαζο)γιορτές σαν τα Χριστούγεννα θάβουν στα εύκολα φιλιά και μουντζουρώνουν αυτή την απαραίτητη ατομική άσκηση μερικές φορές αλλά τι να κάνουμε. Θα περάσουν είτε είμαστε μόνοι είτε με άλλους αλλά η μάχη για να είμαστε πραγματικά μαζί δεν κερδίζεται με ψευτόχιονο και κουραμπιέδες.

Αθάνατη Μαλβίνα!!!!

Αγόρασε τη Saab για να την κλείσει η GM


Η General Motors ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειές πώλησης, που διήρκησαν περισσότερο από ένα χρόνο, για την πώληση της σουηδικής θυγατρικής αυτοκινητοβιομηχανίας απέτυχαν και η Saab θα τερματίσει τη λειτουργία της.

Η εδρεύουσα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν GM στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι περίπου 3.400 εργαζόμενοι στην σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Saab θα απολυθούν εντός του Ιανουαρίου. Όμως κλείσιμο του ομίλου σημαίνει απώλεια εργασίας για περίπου 8.000 ανθρώπους λαμβάνοντας υπόψη τους παραγγελιοδόχους και τους εν γένει συνεργαζόμενους, σύμφωνα με δημοσιεύματα σουηδικών εφημερίδων.

Η αποκάλυψη για τη διακοπή της λειτουργίας της Saab έγινε λίγες ημέρες μετά την είδηση ότι η GM βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της θυγατρικής της με την ολλανδή κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων, Spyker Cars, όμως σύμφωνα με πληροφορίες κατά την προσήκουσα διαδικασία ελέγχου προέκυψαν διάφορα θέματα που καθιστούσαν την πώληση αδύνατη πριν την προθεσμία της 1ης Ιανουαρίου.

Την Τρίτη, ο διευθυντής της GM Εντ Ουάϊτεϊκρ είχε δηλώσει στο Ντητρόιτ προς τους δημοσιογράφους ότι είχε την "αίσθηση ότι είναι πιθανή" η επίτευξη μίας συμφωνίας με την ολλανδική εταιρεία.

Το ενδιαφέρον της GM για την Saab -μία από τις μικρότερες στην Ευρώπη αυτοκινητοβιομηχανίες- χρονολογείται από το 1990 όταν πλήρωσε 600 εκ. δολάρια για το 50% των μετοχών της Saab και 125 εκ. δολάρια το 2000 για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας.

Μαϊμούδες δέρνουν δάσκαλο του Ταεκβοντό




Ένας δάσκαλος Ταεκβοντό, διαπίστωσε με άσχημο τρόπο ότι οι μαϊμούδες που εκπαίδευε, είχαν μάθει καλά το μάθημά τους.

Σύμφωνα με την "Sun", ο 42χρονος Κινέζος Lo Wung, είχε μάθει ορισμένες κινήσεις στις μαϊμούδες του, ώστε να δίνουν παραστάσεις σε εμπορικά κέντρα.


Ξαφνικά, σε μια από τις παραστάσεις σε περιοχή της κινεζικής επαρχίας Hubei, μία από αυτές πήδηξε και με μια κλοτσιά που θα ζήλευε και ο Ραλφ Μάτσιο τον χτύπησε στο κεφάλι. Μετά το πρώτο χτύπημα, οι υπόλοιπες μαϊμούδες επιτέθηκαν στον δάσκαλό τους και μάλιστα μία από αυτές άρπαξε ένα ξύλο και του το έφερε στο κεφάλι.

Ο 32χρονος Hu Luang, ο οποίος τράβηξε φωτογραφίες από το περιστατικό δήλωσε ότι μία μαϊμού χτύπησε τον εκπαιδευτή στο μάτι, μια άλλη του τράβαγε τα αυτιά και μια τρίτη τη μύτη.

"Πηδούσαν και χτυπούσαν συνεχώς, ήταν καλύτερα και από ταινία του Bruce Lee" δήλωσε ενθουσιασμένος.


O Wung κατάφερε μετά από μάχη να δέσει τις αφηνιασμένες μαϊμούδες, οι οποίες όμως είχαν προλάβει να τον κάνουν μαύρο στο ξύλο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο εκπαιδευτής ήταν έξαλλος από την επίθεση και έδεσε τα χέρια των "καρατέκα" πίσω από τις πλάτες τους για τιμωρία.

Άρης-Π.Α.Ο.Κ 2-3!!!!Μεγάλη νίκη του δικεφάλου!!!


"Σ' ένα σπουδαία παιχνίδι με απίστευτο φινάλε και ανατροπή που ελάχιστες φορές έχουμε δει σε αγώνα βόλει, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Άρη στα Βασιλικά.

Ο Δικέφαλος με την νίκη αυτή έβαλε τέλος στο σερί των πέντε αρνητικών αποτελεσμάτων, ενώ οι "κίτρινοι" αναγκάστηκαν στην έβδομη συνεχόμενη ήττα τους, μένοντας στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «κίτρινοι» παρότι βρέθηκαν να χάνουν με...

2-0 σετ, με ηγέτη τον Νίκο Ρουμελιώτη έκαναν την μεγάλη ανατροπή ισοφαρίζοντας στο 2-2. Και εκεί ξεκίνησε το θρίλερ, με τον Αρη να προηγείται 14-7 και έχοντας στην διάθεσή του επτά ματς μπολ. Ο Ογιανσίβου όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού από την θέση του σερβίς έφερε τα πάνω κάτω στην κίτρινη άμυνα, φέρνοντας το σκορ στο 15-15. Και εκεί ο Δικέφαλος είχε την ψυχραιμία και την θέληση να πάρει τους δυο κρίσιμους πόντους και να κερδίσει ένα θεωρητικά τελειωμένο παιχνίδι.

Τα σετ διαμορφώθηκαν ως εξής: 21-25, 21-25, 25-17, 29-27, 16-18

ΑΡΗΣ Μαρμούρης ΑΕ (Οικονομίδης): Κοβάσεβιτς 19 (13/25 επ., 4 άσοι 53% υπ. - 47% άριστες), Τερζής 7 (5 μπλοκ), Τακουρίδης 5 (3/6 επ.), Κιόσης 9 (5/7 επ., 4 μπλοκ), Μιλιβόγιεβιτς 4 (4/14 επ., 69% υπ. - 63% άριστες)/ Παπαδημητρίου-λ 53% υπ. - 30% άριστες, Πιπέργιας, Σαρικεΐσολου 6 (4/6 επ.),

ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 2 (2/6 επ.), Χιετάνεν 20 (14/21 επ., 6 μπλοκ, 53% υπ. - 30% άριστες), Μποζίδης 2, Μπρούνερ 15 (8/13 επ., 6 μπλοκ), Ογιανσίβου 24 (15/35 επ., 5 άσοι, 4 μπλοκ), Λινς 14 (12/26 επ., 2 μπλοκ, 62% υπ. - 44% άριστες) / Δημητρακόπουλος -λ 74% υπ. - 47% άριστες, Χατζηηλιάδης, Αλμαλής, Ντίνας 1, Ωρολογάς, Πλίκας 1

YES WE CAN???

Στον πάγκο της Βοσνίας ο Μπάγεβιτς;


Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι υποψήφιος προπονητής για τον πάγκο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σύμφωνα με δημοσίευμα της χώρας.

Ο Τσίρο Μπλάζεβιτς αποτελεί παρελθόν από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας βρίσκεται σε αναζήτηση.

Στην λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες βρίσκεται και το όνομα του προπονητή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, σύμφωνα πάντα με τους Βόσνιους
Τα υπόλοιπα ονόματα είναι αυτά των Λιούπκο Πέτροβιτς, Σούσιτς, Μπαρμπάρεζ και Μπαζντάρεβιτς της Γκρενόμπλ.

Δημοσκόπηση metron analysis για τον Antenna

Αλλάζουν κιθαρίστα οι Red Hot Chili Peppers


Ήταν μία φήμη που ακουγόταν μέρες και επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο. Ο λόγος για τον κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers, John Frusciante που ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την μπάντα.



Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, τα είχε παρατήσει εδώ και ένα μήνα απλά δεν είχε γίνει γνωστό γιατί και η μπάντα ήταν σε μακράς διαρκείας διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της.

Γράφοντας στο blog, johnfrusciante.com τόνισε, «Δεν υπήρξε ούτε δράμα, ούτε καυγάδες και τα υπόλοιπα παιδιά έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Υποστηρίζουν ότι με κάνει χαρούμενο και φυσικά και εγώ κάνω το ίδιο. Για να το πω απλά, τα μουσικά μου ενδιαφέρονται με στρέφουν σε άλλες κατευθύνσεις».

Ο 39χρονος John Frusciante που σύμφωνα με την έγκυρη λίστα του Rolling Stone, είναι ο 19ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, έγινε μέλος των RHCP το 1988 και η πρώτη του εμφάνιση με την μπάντα ήταν στο δίσκο, Mother’s Milk (1989). Το 1992 ήρθε η πρώτη αποχώρηση του και μία δύσκολη περίοδο αφού εθίστηκε στα ναρκωτικά. Το 1998 καταφέρνει να ξεπεράσει το πρόβλημα του και ένα χρόνο αργότερα επιστρέφει στο συγκρότημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο solo καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει δέκα albums ενώ έχει αρκετές συμμετοχές και σε άλλα projects.

Πιθανότερος αντικαστάτης του στη μπάντα, φαντάζει ο Josh Klinghoffer ο οποίος συνεργάζεται μαζί τους εδώ και αρκετό καιρό.

Dailymotion - gogol bordello live-thessaloniki 16.12.09 principal club - a Μουσικη video

Dailymotion - gogol bordello live-thessaloniki 16.12.09 principal club - a Μουσικη video
Mala Vida from Gogol Bordello!!!

Gogol Bordello @ Thessaloniki!!!


«Ασυγκράτητοι» όπως πάντα οι Gogol Bordello εμφανίστηκαν την Τετάρτη (16.12.09) στη σκηνή του PRINCIPAL THEATER CLUB στη Θεσσαλονίκη και εκτοξευτήκαμε μαζί τους στους μοναδικούς ρυθμούς, ρομά – punk – dub. Νεύρο, δυνατός ήχος και η ξεχωριστή σκηνική τους παρουσία «γκάζωσε» τα κορμιά όλων, πιστών και μη από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο.
Το 1999 σχηματίστηκαν στη Ν. Υόρκη δίνοντας μια άλλη διάσταση στην πανκ μουσική μιας και τα μέλη των Gogol Bordello κατάγονται από την ανατολική Ευρώπη, τολμούν να παντρέψουν τις μουσικές τους επιρροές και σε συνδυασμό με τον πολυγλωσσικό στίχο γεννήθηκε το gypsy punk. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι οι Mano Negra των Βαλκανίων!!! Από τότε ως σήμερα έχουν δυνατούς fans ανά τω κόσμο και στην Ελλάδα είμαστε πολλοί και σκληροπυρηνικοί. Aυτό φάνηκε και με το παραπάνω.

Τα δώσαμε όλα όταν ακούσαμε το alcohol και το not a crime ενώ έκπληξη ήταν και το mala vida των mano negra. Χορέψαμε, ιδρώσαμε, τραγουδήσαμε ενώ αν και Tετάρτη ο συναυλιακός χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Γουστάραμε και ναι! τους περιμένουμε ξανά!

ΠΑΟ στη Ρώμη


Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Ρόμα στη φάση των "32" του Europa League με το πρώτο ματς να γίνεται στο ΟΑΚΑ και αν καταφέρει να προκριθεί θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Σταντάρ - Ζάλτσμπουργκ στους "16".

Τα ζευγάρια της φάσης των 32 του Europa League
1. Ρουμπίν Καζάν - Χαποέλ Τελ Αβίβ
2. Μπιλμπάο - Αντερλεχτ
3. Κοπεγχάγη - Μαρσέιγ
4. Παναθηναϊκός - Ρόμα
5. Ατλέτικο Μ. - Γαλατασαράι
6. Αγιαξ - Γιουβέντους
7. Μπριζ - Βαλένθια
8. Φούλαμ - Σαχτάρ
9. Λίβερπουλ - Ουνιρέα
10. Αμβούργο - Αϊντχόβεν
11. Βιγιαρεάλ - Βόλφσμπουργκ
12. Σταντάρ Λ. - Ζάλτσμπουργκ
13. Τβέντε - Βέρντερ Βρέμης
14. Λιλ - Φενέρμπαχτσε
15. Εβερτον - Σπόρτιγκ Λ.
16. Χέρτα - Μπενφίκα

Τα ζευγάρια των 16
Νικητής 10 - Νικητής 2
Νικητής 1 - Νικητής 11
Νικητής 5 - Νικητής 15
Νικητής 16 - Νικητής 3
Νικητής 4 - Νικητής 12
Νικητής 14 - Νικητής 9
Νικητής 6 - Νικητής 8
Νικητής 7 - Νικητής 13

Φεύγουν Βερόν, Μπιζέρα - Στον Λεβαδειακό ο Αμπουμπακάρι


Με αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα από το νέο έτος. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε τους Ματίας Βερόν και Τζόε Μπιζέρα πως δεν υπολογίζονται για την συνέχεια και θα πρέπει να αναζητήσουν νέο σταθμό στην καριέρα τους.

Επίσης και ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι θα πρέπει να συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες καθώς θα δοθεί δανεικός στον Λεβαδειακό με τον οποίο ο ΠΑΟΚ συμφώνησε προφορικά.

Ο 28χρονος Βερόν ήρθε τα Χριστούγεννα του 2007 στον Δικέφαλο και έχει αγωνιστεί σε 43 αγώνες με την φανέλα του Δικεφάλου.

Από αυτούς τους αγώνες τους 31 τους έκανε πέρσι, όπου ειδικά στον πρώτο γύρο ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ. Φέτος όμως δεν ήταν στα πλάνα του Σάντος και έπαιξε μόλις για 11 λεπτά στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Ο Μπιζέρα ήρθε πέρσι στην ομάδα. Έπαιξε σε 12 αγώνες πρωταθλήματος και τρία ματς στο Κύπελλο. Φέτος συμμετείχε σε τρεις αναμετρήσεις για την Ευρώπη και σε ένα μόλις παιχνίδι για το πρωτάθλημα καθώς αντιμετώπισε και ένα μακροχρόνιο τραυματισμό.

Τέμπη 2009!!!!...Εικόνες καταστροφής!





Μάστιγα για το Αφγανιστάν η νέα γρίπη


Τεράστια αύξηση της τάξης του 60% στον αριθμό οξειών λοιμώξεων του αναπνευστικού, οι οποίες σχετίζονται με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, στο Αφγανιστάν. Ο ιός έκανε την εμφάνισή του στη χώρα το περασμένο καλοκαίρι από τους ξένους στρατιώτες, δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ...



...1.000 τα κρούσματα στο Αφγανιστάν αλλά αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς μόνο οι σοβαρές περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Ήδη πολλές έγκυες έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία από λοιμώξεις του αναπνευστικού που σχετίζονται με τη νέα γρίπη.


Το Αφγανιστάν βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις χώρες τις οποίες έχει επιλέξει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την αποστολή δωρεάν εμβολίων.

E-mail απο την Κοπεγχάγη: Θα υπάρξουν λύσεις; (του Νίκου Χρυσόγελου)


Στην Κοπεγχάγη έχουν συρρεύσει αυτές τις μέρες του Δεκέμβρη χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το τρένο είναι το πιο φιλικό μέσο αλλά χρησιμοποιείται κυρίως από όσους έρχονται από γειτονικές χώρες. Πολλές αντιπροσωπείες φτάνουν στην πόλη με τις ασφυκτικά γεμάτες αυτή την περίοδο πτήσεις. Δεν λείπουν, όμως, και αυτοί που έχουν φτάσει στην Κοπεγχάγη ακόμα και με ποδήλατα.




Τόσο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όσο και στο αεροδρόμιο σε υποδέχονται διαφημίσεις, ενημερωτικά φυλλάδια και μηνύματα για την κλιματική αλλαγή. Μια οργάνωση για την προστασία του κλίματος σε προσκαλεί να στείλεις ηλεκτρονικά μήνυμα προς τους αρχηγούς των κρατών για να πάρουν μέτρα για το κλίμα. Μεταξύ των διαφημίσεων που βρίσκονται αυτή την εποχή στους ατέλειωτους διαδρόμους του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης – όλες για το κλίμα – αναγνωρίζεις και εκείνη που δείχνει πως θα είναι το 2020 ο Σαρκοζύ, η Μέρκελ ή ο Ομπάμα όταν θα έχουν μεν μετανιώσει γιατί δεν πήραν μέτρα για την προστασία του κλίματος αλλά θα έχουν γεράσει κατά μερικά χρόνια. Αλλά και το λογοπαίγνιο του δήμου της πόλης HOPE (ελπίδα) -NHAGEN / COPENHAGEN το “πιάνει” η Coca Cola και το μετατρέπει σε διαφημιστικό μήνυμα μιλώντας για την ...ελπίδα που βρίσκεται μέσα στο μπουκάλι της Coca Cola και στις “πρωτοβουλίες της για την προστασία του κλίματος”.




Ακόμα και αν είναι η πρώτη φορά που φτάνεις στην πόλη αεροπορικώς, θα βρεις το δρόμο σου για τα σημαντικότερα κέντρα εκδηλώσεων για το κλίμα με τη βοήθεια ευγενικών υπαλλήλων σε ειδικά σταντ μέσα στο αεροδρόμιο. Εξάλλου το ΜΕΤΡΟ, ο σιδηρόδρομος, ειδικά λεωφορεία ακόμα και ποδήλατα σε περιμένουν για να πας με αυτά στους χώρους των εκδηλώσεων και της συνδιάσκεψης.




Τι σου είναι αυτοί οι Δανοί. Μέσα στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ – μαζί με την ώρα άφιξης του επόμενου συρμού - μπορούσες να ενημερωθείς από τους ηλεκτρονικούς πίνακες και για την εξέλιξη και τους στόχους της διαδήλωσης στις 13/12 αλλά και αυτής στις 16/12!




Στους δρόμους της Κοπεγχάγης όπου και να κοιτάξεις η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα, έστω και με τη μορφή αφισών και γιγαντιαίων πανώ με μηνύματα για το κλίμα. Παρά την απαισιοδοξία των μέχρι τώρα ανταποκρίσεων από το χώρο της Συνδιάσκεψης, η ...αισιοδοξία βρίσκεται σε πολλά διαφημιστικά μηνύματα μεγάλων εταιριών όπως η ΙΒΜ και η Siemens. Ακόμα και οι πολέμιοι της λήψης μέτρων για το κλίμα ...πληροφορούσαν ότι “είναι πολύ αργά τώρα για να μειωθεί το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αλλά υπάρχουν άλλες λύσεις για τη σταθεροποίηση του κλίματος”.





Η Κοπεγχάγη έχει φορέσει έτσι κι αλλιώς το οικολογικό της κουστούμι της αυτές τις μέρες. Μεγάλα πάρκινγκ με ποδήλατα ήδη έξω από το αεροδρόμιο δείχνουν ότι κάτι δεν ...πάει καλά εδώ. Σε όλους τους δρόμους υπάρχουν λωρίδες για την κυκλοφορία των ποδηλάτων, των λεωφορείων και των πεζών. Στους δρόμους κυκλοφορούν απίστευτα πολλοί γονείς με παιδικά καροτσάκια ή με ποδήλατα με το χαρακτηριστικό καθισματάκι για τα παιδιά.




Τα μαζικά μέσα μεταφοράς έρχονται πάντα στην ώρα τους και εξυπηρετούν τους πολίτες έτσι κι αλλιώς όλο το 24ωρο (και όχι μόνο αυτές τις μέρες λόγω της συνδιάσκεψης). Το 37% των κατοίκων της Κοπεγχάγης πηγαίνει στη δουλειά του με το ποδήλατο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ μοιράζονται κονκάρδες με μήνυμα “χρησιμοποιώντας τα δημόσια μέσα μεταφοράς εξοικονομείς 85% διοξείδιο του άνθρακα”. Μέσα στα τρένα έχουν προβλεφθεί εδώ και πολλά χρόνια ειδικοί χώροι για παιδικά καροτσάκια και ποδήλατα. Έξω από τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ, του σιδηροδρόμου, σχολείων, πανεπιστημίων, υπηρεσιών, σε πλατείες υπάρχουν μεγάλα - και συχνά διώροφα - πάρκινγκ ποδηλάτων.




Στα σπίτια, στα μαγαζιά «υγειονομικού ενδιαφέροντος», στις φοιτητικές εστίες, στα εστιατόρια έχουν καζανάκια διπλής ροής, ώστε να περιορίζουν την κατανάλωση νερού, ενώ ήδη σε πολλά σπίτια τοποθετούνται συστήματα συλλογής και αξιοποίησης του νερού της βροχής. Πολλά προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων βρίσκονται σε εξέλιξη από τους 700 μη-κερδοσκοπικούς “οικιστικούς οργανισμούς” που διαχειρίζονται 550.000 κτίρια το 1/5 των κτιρίων της Δανίας.



Η Κοπεγχάγη βραβεύθηκε προσφάτως ως η πιο “πράσινη” πόλη στην Ευρώπη μεταξύ δεκάδων υποψηφιοτήτων (η Αθήνα που ήταν υποψήφια κατέλαβε την 22η θέση).




Σε κάθε περίπτωση θα μείνει στην ιστορία ως η πόλη στην οποία πραγματοποιήθηκε η πιο σημαντική για το μέλλον της ανθρωπότητας παγκόσμια συνδιάσκεψη, η COP 15 για την κλιματική αλλαγή. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνει στην ιστορία και ως η πόλη στην οποία οι ηγέτες 100 κρατών δεν στάθηκαν στο ύψος των ευθυνών τους και άφησαν άβουλοι και μοιραίοι τον πλανήτη να καεί…


*Ο Νίκος Χρυσόγελος, εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων βρέθηκε στην Κοπεγχάγη μαζί με άλλα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων για τη Συνδιάσκεψη για το Κλίμα.

Χωρισμένη στα δυο η Ελλάδα.


Χωρισμένη στα δυο η Ελλάδα. Κλειστή η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των Τεμπών λόγω κατολισθήσεων. Χθες το πρωί σκοτώθηκε στο σημείο ο ιταλός επικεφαλής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει το οδικό τμήμα, όταν καταπλακώθηκε από βράχο. Δύο ακόμη άτομα... τραυματίστηκαν ελαφρά. Σήμερα στην περιοχή θα μεταβεί κλιμάκιο ελβετών ειδικών στη σταθεροποίηση πραβνών για να καθοριστεί ο τρόπος ταχύτερης αντιμετώπισης του φαινομένου. Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτηρίους.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ...


Από σήμερα και έως τις 7 Ιανουαρίου 2010 ισχύει το δώρο των οδηγών ΤΑΞΙ για την περίοδο των Χριστουγέννων και του νέου έτους. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, το δώρο καθορίστηκε στο 1,00 ευρώ και θα προστίθεται σε κάθε διαδρομή κατά το διάστημα αυτό. Εν τω μεταξύ... επανεξετάζει ο υπουργός Υποδομών τις περαιτέρω αυξήσεις στο τιμολόγιο των ταξί. Μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας, δήλωσε ότι η προβλεπόμενη αύξηση των κομίστρων ταξί από 1ης Μαΐου 2010, θα επανεξετασθεί από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Στη Κοπεγχάγη ο Ομπάμα


Στην Κοπεγχάγη έφτασε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης για το Κλίμα...



Στην πρωτεύουσα της Δανίας καταφθάνουν από το πρωί ηγέτες 120 χωρών.

Πάντως αβεβαιότητα εξακολουθεί να επικρατεί αναφορικά με την οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

Το βράδυ της Πέμπτης στη διάρκεια των διαβουλεύσεων απορρίφθηκε σχέδιο πολιτικής συμφωνίας που πρότεινε μικρή ομάδα χωρών, μεταξύ των οποίων Βρετανία, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Αντιπρόσωποι περιγράφουν την κατάσταση ως μπερδεμένη και απογοητευτική. Θεμελιώδεις είναι επίσης οι διαφωνίες και σε επίπεδο ηγετών, σύμφωνα με πηγές από τη Διάσκεψη.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Audi A1!!!


Το Α2 απέτυχε, έστω και αν επάνω του κουβαλούσε όλη την σύγχρονη τεχνολογία της εποχής του. Όμως η Audi δεν το βάζει κάτω. Και ρίχνει τα δίχτυα της στην δημοφιλή κατηγορία των πολυτελών μικρών μοντέλων. Στόχος; Τι άλλο πέρα από το να χτυπήσει το Mini της BMW. Το αν θα τα καταφέρει θα το δούμε σε βάρος χρόνου.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου της Audi, που έχει την ονομασία A1, είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Και συνοδεύθηκαν από την πληροφορία πως το Α1 θα μπει στην παραγωγή το φθινόπωρο και θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά τους πρώτους μήνες του 2010.



Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην βελγική εφημερίδα Le Soir ο επικεφαλής του εργοστασίου της Audi στις Βρυξέλες Αλφονς Ντίντνερ επιβεβαίωσε ότι η μονάδα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου θα ξεκινήσει την παραγωγή του καινούργιου μοντέλου Α1 της Αudi τον Οκτώβρη.

Όπως έγινε γνωστό το εργοστάσιο θα κλείσει για πέντε εβδομάδες ώστε να προετοιμασθεί η γραμμή παραγωγής και το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2010.

Το Αudi A1 αρχικά θα διατίθεται σε τρίθυρη έκδοση, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η πεντάθυρη έκδοση. Όπως έγινε στο παρελθόν με το μεγαλύτερο Α3. Το οποίο σε πρώτη φάση ήταν 3θυρο και ακολούθησε η πεντάθυρη (και μεγαλύτερων διαστάσεων) έκδοση sportback.

Επιστρέφει ο Ζαγοράκης!!!!!(Απο www.BetBoss.gr)


Μετά από διαβουλεύσεις, που πέρασαν από... χίλια κύματα, βρέθηκε η φόρμουλα της επανόδου του Θόδωρου Ζαγοράκη στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Θα γίνει επίσημα, με την ανανέωση της θητείας της διοίκησης και τη συμπλήρωσή της, από το Πρωτοδικείο, μετά τις 8 Ιανουαρίου του 2010.



Η επίτευξη της συμφωνίας έγινε ουσιαστικά αργά το βράδυ της Τετάρτης και επικυρώθηκε (μεταξύ όλων των μελών του δ.σ.της ΠΑΕ) το απόγευμα της Πέμπτης, στο περιθώριο του γεύματος που δόθηκε για όλη την ομάδα.

Εννοειται ότι βρέθηκαν οι τρόποι ώστε να μείνει "άθικτος" ο Ζήσης Βρύζας, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν με τον "υποβιβασμό" του με την επάνοδο Ζαγοράκη, αλλά και σε ό,τι αφορά κάποιες προσωπικές εγγυήσεις που πρέπει να πάρει για χρήματα που διέθεσε ως ταμειακή διευκόλυνση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο Ζήσης θα παραμείνει ως "παρά τω προέδρω" και ουσιαστικά ο επίσημος ΠΑΟΚ θα έχει στην κορυφή της ηγεσίας του το δίδυμο Ζαγοράκη-Βρύζα.

Ο.Α.Κ.Α 17/12/2009


Στο παρκέ λίγος...στην κερκίδα πολύ καλός ο μπασκετικός Π.Α.Ο....

Οδεύει η Τουρκία προς εμφύλια διαμάχη;


«Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο λέω ότι η κατάσταση είναι περισσότερο επικίνδυνη από ποτέ, διότι τα περιστατικά δεν οργανώνονται από ένα μοναδικό κέντρο ή οργάνωση», δήλωσε ο Oktay Eksi, ο βασικός αρθρογράφος της εφημερίδας Hurriyet με 50 χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας .Του ανταποκριτή μας στην Τουρκία, Niyazi Dalyanci

Η δήλωση αποτελούσε απάντηση στον Tarhan Erdem, έναν άλλο έμπειρο σχολιαστή, ο οποίος είχε σημειώσει ότι οι πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και Τούρκων δεν τον ανησυχούσαν, διότι ήταν αυθόρμητες.

Επρόκειτο για έναν από τα καθημερινά πλέον ντιμπέιτ της τηλεόρασης για το που οδεύει η Τουρκία με την αυξανόμενη βία στους δρόμους, μετά την προώθηση του «Κουρδικού ανοίγματος» της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο σημειώθηκε στροφή την περασμένη εβδομάδα ύστερα από την ομόφωνη απόφαση των 11 δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου να απαγορεύσουν τη λειτουργία του Κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας(DTP).

O Eksi απαρίθμησε τις πόλεις, στους δρόμους των οποίων σημειώθηκαν βίαια επεισόδια από την αρχή του Δεκεμβρίου. Τα πλήθη πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς, έσπασαν αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων στις πόλεις
Hakkâri, Yuksekova, Cizre, Urfa, Sırnak, Agrı, Diyarbakir, Batman, Tunceli, ξανά στη Cizre, Baskale, ξανά στη Hakkâri, Mus, ξανά στη Batman, ξανά στη Diyarbakir, Mersin, ξανά στις Tunceli, Siirt, Sirnak, Silvan, Van και στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου ορισμένοι, οργισμένοι με τους φιλοκουρδικούς διαδηλωτές φωτογραφήθηκαν με όπλα να τους κυνηγούν.

Στη Bulanik, μια μικρή πόλη της νοτιοανατολικής επαρχίας Mus, τελικά ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε 2 διαδηλωτές και τραυμάτισε άλλους 6, καθώς η κατάσταση συνέχιζε να εντείνεται. Οι διαδηλωτές του ζητούσαν να κλείσει τα στόρια του καταστήματος, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του DTP.

Νωρίτερα, άλλα περιστατικά σημειώθηκαν στις βόρειες πόλεις της Τουρκίας, όπως στην Σμύρνη όπου ένα κονβόι του DTP πετροβολήθηκε, στo Bigadic, μια πόλη του Canakkale, όπου οργισμένα πλήθη επιτέθηκαν σε σπίτια Κούρδων, αποτελώντας επικίνδυνα σημάδια μιας αναφαινόμενης εμφύλιας διαμάχης στη χώρα.

Αυτές τις ημέρες, είναι συχνές οι αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ στην εμφύλια διαμάχη του 1980 στην Τουρκία, όταν κατά μέσο όρο 10 άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους καθημερινά εξαιτίας της βίας στους δρόμους, και οδήγησε στο στρατιωτικό πραξικόπημα της 12 Σεπτεμβρίου του 1980. Τότε, όμως, η βία είχε σταματήσει εν μία νυκτί, οδηγώντας σε σχόλια από πολιτικούς όπως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος Suleyman Demirel, ότι ήταν οργανωμένη με σκοπό να δημιουργήσει το κατάλληλο έδαφος για την ανάληψη της εξουσίας από το στρατό.

«Όταν πρωτοξεκίνησε(το άνοιγμα Ερντογάν) ήμουν πολύ αισιόδοξος και έγραψα σειρά άρθρων για την αισιοδοξία μου. Νόμιζα ότι η προεργασία είχε γίνει για τέτοιο άνοιγμα. Νόμιζα ότι υπήρχαν παρασκηνιακές επαφές με το DTP με στόχο μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία το κόμμα θα σταματούσε τις διαδηλώσεις παιδιών και τις επιθέσεις με πέτρες στους δρόμους των νοτιοανατολικών επαρχιών και η κυβέρνηση θα τους υποσχόταν ότι θα λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την αποτροπή της απαγόρευσης του DTP από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε προχωρήσει σε συνομιλίες με διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ρωτώντας τους τι μπορούσε να γίνει. Νόμιζα ότι η κυβέρνηση είχε σχέδιο. Τώρα, φαίνεται ότι δεν είχε κανένα σχέδιο και πραγματικά ρωτούσαν για το τι να κάνουν», σημειώνει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Bilgri της Κωνσταντινούπολης και σχολιαστής στην εφημερίδα Radikal, Haluk Sahin.

Καθώς η βία συνεχίζεται στους δρόμους, η πολιτική σκηνή είναι επίσης σε παρόμοια αναταραχή. Ο ηγέτης του DTP, Ahmet Turk, ανακοίνωσε μετά από συνάντηση με τους αξιωματούχους του κόμματός του και δημάρχους στην πόλη Diyarbakir νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι θα αποσυρθούν από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Το Ανώτατο Δικαστήριο έπαυσε επίσης τον Turk και τον Aysel Tugluk, βουλευτή του Diyarbakir, από μέλη της Βουλής, επιβάλλοντάς τους 5ετή απαγόρευση ενασχόλησης με την πολιτική, μαζί με άλλα 37 μέλη του κόμματος.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται και η Leyla Zana που εκδιώχθηκε από το κτίριο της Βουλής μαζί με άλλους 5 βουλευτές και συνελήφθη το 1994, προκαλώντας αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη. Ο Turk υποστήριξε πως η Zana δεν ήταν μέλος του DTP και ότι ποτέ δεν έλαβε μέρος σε καμία δραστηριότητα του κόμματος. «Αυτό αποδεικνύει το πόση σημασία έδωσε το δικαστήριο στην απόδειξη που οδήγησε στην απόφαση απαγόρευσης», πρόσθεσε ο Turk.

Εδώ χρειάζεται να κάνουμε μια παρένθεση, γιατί κάποιος θα αναρωτιέται πως ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος έχει το επίθετο «Turk». Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο σουλτάνος Hamid έστησε συντάγματα στρατού αποτελούμενα από μέλη κουρδικών φυλών που υποστήριζαν το παλάτι έναντι αυτών που προκαλούσαν ταραχές στις κουρδικές περιοχές. Η φυλή του Ahmet Turk, η Kanco, ήταν μια εξ αυτών που υπηρέτησε στα συντάγματα του Hamid.

Στα πρώτα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας, οι κυβερνήσεις της Άγκυρας συνέχισαν να εφαρμόζουν την πολιτική χρησιμοποίησης κουρδικών φυλών εναντίον άλλων. Η φυλή του Turk υποστήριζε την κυβέρνηση της Άγκυρας και όταν όλοι οι πολίτες κλήθηκαν, βάσει νόμου, να επιλέξουν επίθετο για πρώτη φορά το 1934, επέλεξε το επίθετο «Turk».

Όπως φαίνεται, εξελίσσεται μια συζήτηση στους κόλπους του DTP, με τη μία πλευρά να υποστηρίζει ότι η αποχώρηση από την Εθνοσυνέλευση δεν είναι σωστή κίνηση, ενώ η άλλη είναι αδιάλλακτη σχετικά με την παραίτηση. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παραιτήσεις των υπόλοιπων 19 βουλευτών του DTP δεν έχουν υποβληθεί ακόμη.

Στην πραγματικότητα, η παραίτηση από τη Βουλή είναι μια περίπλοκη διαδικασία, διότι σύμφωνα με νόμους που εγκρίθηκαν το 1980, απαιτείται η πλειοψηφία της Βουλής να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις, ώστε οι τελευταίες να καταστούν νόμιμες. Όπως έχουν τα πράγματα, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δηλαδή το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης(ΑΚΡ) βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα αδιέξοδο απέναντι στην αποδοχή των παραιτήσεων. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, εάν το 5% των 550 βουλευτικών εδρών άδειαζε λόγω θανάτου ή άλλης αιτίας, πρέπει να πραγματοποιηθούν πρόωρες εκλογές εντός 3 μηνών.

Εάν το AKP κάνει δεκτές τις παραιτήσεις του DTP, πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες που εξέλεξαν τους βουλευτές που παραιτήθηκαν, δηλαδή στις κουρδικές επαρχίες. Μια τέτοια κίνηση θα ισοδυναμούσε με δημοψήφισμα στη νοτιοανατολική Τουρκία, το οποίο μπορεί να προκαλούσε ενίσχυση της έντασης αυτή την περίοδο και να απειλούσε την «ιερή» εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, όπως επισημαίνουν με ανησυχία πολιτικοί σχολιαστές.

Το DTP είναι το έβδομο κουρδικό κόμμα, του οποίου η λειτουργία απαγορεύεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο και, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα, είχε προετοιμαστεί, ιδρύοντας το Κόμμα της Ειρήνης και της Δημοκρατίας(BDP) νωρίτερα φέτος, εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου. Τα μέλη του DTP, στα οποία δεν έχει επιβληθεί 5ετής αποχή από την πολιτική, αναμένεται να προσχωρήσουν στο BDP.

O Turk εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στο γεγονός ότι το ΑΚΡ παρέμεινε σιωπηλό και δεν προχώρησε σε καμία κίνηση, ενώ το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέλαβε την υπόθεση. «Ήταν πολύ επικριτικοί απέναντι στο Δικαστήριο, όταν η δική τους υπόθεση απαγόρευσης βρισκόταν σε εξέλιξη. Είναι δημοκράτες μόνο για τους εαυτούς τους», δήλωσε σχετικά ο Turk.

Αναφερόταν στην περσινή υπόθεση, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο εξέταζε μια παρόμοια υπόθεση απαγόρευσης του ΑΚΡ, με την αιτιολογία ότι το κόμμα υποτιμούσε τις κοσμικές αρχές της Τουρκικής Δημοκρατίας. Παρότι η απόφαση του δικαστηρίου τον Ιούλιο του 2008 ανέφερε ότι το ΑΚΡ είχε μετατραπεί σε κέντρο αντικοσμικών δραστηριοτήτων, δεν αποφάσισε την απαγόρευσή του, αλλά του επέβαλε ένα σημαντικό πρόστιμο.

Συντονισμένες εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις 01:30-02:00 τα ξημερώματα σε γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε περιοχές της Αθήνας. 

Μικρής έκτασης φωτιά ξέσπασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Δάφνη ενώ απόπειρα εμπρησμού σημειώθηκε στα γραφεία του κόμματος στον Άλιμο.



Μικρές υλικές υπέστησαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Νέο Ψυχικό και στα Μελίσσια. 

Μπιτόνι με βενζίνη βρέθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή. 



Περαστικός από το Ρέικιαβικ Περαστικός από το Ρέικιαβικ(Βρεττάκος Κώστας)


Ένα ελεύθερο ταξίδι μέσα στη μνήμη με αφορμή απρόβλεπτες ματαιώσεις πτήσεων και ατέλειωτες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Ευρώπης. Μια περιπαικτική ματιά, όχι πάντα ευχάριστη, πάνω σε γεγονότα των τελευταίων εξήντα χρόνων με τη μορφή μιας επιστολής που κινείται σαν εκκρεμές ανάμεσα στο τότε και το τώρα, έχοντας σαν οδηγό τις ακραίες εμμονές ενός ανθρώπου που βρίσκεται στα πρόθυρα της επαγγελματικής αποστρατείας. Πρόσωπα υπαρκτά, μπλέκονται συχνά με τα φανταστικά, αυθαδιάζουν και διεκδικούν μια παρουσία αυθύπαρκτη, δίνοντας την εντύπωση ενός αυτοβιογραφικού χρονικού. Είναι φανερή η διάθεση του συγγραφέα να μνημονευτεί διακριτικά το πέρασμα αγαπημένων φίλων, που εξακολουθούν και σήμερα να τον συντροφεύουν, ή που έφυγαν πρόωρα.

Όχι άλλο ψέμα(του Σταύρου Θεοδωράκη)


Ανεβαίνοντας την Κηφισίας στο ύψος του Κολλεγίου υπάρχει ένα πανό. «Όχι άλλο αίμα». Το έχουν αφήσει εκεί οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μετά την συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας. Θα έχετε μάθει γιαυτή την κινητοποίηση. Στις 4/12 κάποιος παραβίασε το κόκκινο φανάρι και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 15χρονο. Τον χτύπησε, γκάζωσε και εξαφανίσθηκε. Και οι μαθητές για να διαμαρτυρηθούν έκλεισαν για δύο ώρες την Κηφισίας απαιτώντας να μπει μια πεζογέφυρα στο φανάρι που συνδέει το Χαλάνδρι με το Ψυχικό και την Φιλοθέη.

Ο Δημήτρης Ρέππας ο νέος υπουργός Δημοσίων Έργων υποσχέθηκε ότι θα βρει τρόπο να γίνει γρήγορα η πεζογέφυρα για τους χιλιάδες μαθητές που προσπαθούν να διασχίσουν την Κηφισίας για να πάνε στο Αρσάκειο, στο Μωραΐτη, στο Κολλέγιο και σε άλλα 4 μεγάλα δημόσια σχολεία. Όλοι συγκινήθηκαν με την κινητοποίηση των μαθητών κανείς όμως δεν τους είπε την αλήθεια.

Το 2001 στο πλαίσιο των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αποφασίσθηκε να γίνουν τρείς ανισόπεδοι κόμβοι στην περιοχή και δύο πεζογέφυρες. Ανισόπεδοι στον Φάρο Ψυχικού, στην Αγία Βαρβάρα Χαλανδρίου και στη Φιλοθέη. Και πεζογέφυρες που θα συνδέουν το Άλσος της Αγίας Βαρβάρας με το Ψυχικό και το Χαλάνδρι με την Φιλοθέη. Μόλις ανακοινώθηκαν τα έργα κάποιοι τοπικοί παράγοντες άρχισαν να φωνάζουν: «καταστρέφεται η φυσιογνωμία της περιοχής, αυξάνεται η ρύπανση και υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής». Μάλιστα στον Φάρο Ψυχικού έγιναν σκληρές συγκρούσεις «αγανακτισμένων πολιτών» με τα ΜΑΤ.

Τελικά έγινε μια μόνο ανισόπεδη διάβαση και καμία πεζογέφυρα και έτσι έμειναν ευχαριστημένοι και οι «παράγοντες» που σώσανε την φυσιογνωμία της περιοχής (!) και ο Λαλιώτης και ο Σημίτης που γλίτωσαν κάποια εκατομμύρια ευρώ. Οι μαθητές βέβαια δεν είναι υποχρεωμένοι να τα ξέρουν όλα αυτά κάποιος όμως τόσες μέρες έπρεπε να τους το πει. Θα μπορούσαν ίσως και οι «παράγοντες» κάποιοι εκ των οποίων «πρωταγωνιστούν» ακόμη στα δημόσια πράγματα, να εμφανιστούν στην συγκέντρωση έχοντας ένα πλακάτ κρεμασμένο στο λαιμό τους. «Εμείς αποτρέψαμε τους ανισόπεδους κόμβους και τις πεζογέφυρες - ζητάμε συγνώμη». Αντί να γίνει αυτό όμως όλοι επιδόθηκαν σε ένα κυνήγι μαγισσών. Η προσφιλής μας μέθοδος.

Όλοι αγανάκτησαν με αυτόν που παραβίασε το κόκκινο και τραυμάτισε θανάσιμα τον μαθητή, κανείς δεν είπε γι αυτούς που αγωνίσθηκαν για να μην υπάρχουν κάμερες στους δρόμους. Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι κάμερες στα φανάρια έχουν μειώσει έως και 90% τις παραβιάσεις και τα ατυχήματα. Στην Αγγλία υπολογίζουν ότι οι κάμερες σώζουν κάθε χρόνο 870 άτομα, στην Ελλάδα όμως, στην χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στον «δυτικό κόσμο», υπήρξε πολιτικός που είπε στη Βουλή ότι δεν πρέπει να μπουν κάμερες στους δρόμους γιατί «αυτές οι κάμερες είναι περιστρεφόμενες και κάποια στιγμή κάποιος θα τις στρέψει προς τα σπίτια». Και αντί να σπεύσουν γιατροί να τον μαζέψουν, οι σύντροφοί του βγήκαν στους δρόμους, έριξαν σπρέι και τύλιξαν με μαύρες σακούλες τις κάμερες για να μπορούν όλοι ελεύθερα να παραβιάζουν το κόκκινο και τους λεωφορειόδρομους.
Κάπως έτσι κινείται η ζωή μας τις τελευταίες δεκαετίες.

Με κάτι απίθανους τύπους που πότε είναι Δήμαρχοι, πότε υπουργοί, πότε συνδικαλιστές ή δημοσιογράφοι (διαμορφωτές της κοινής γνώμης δηλαδή), να προσπαθούν να εμποδίσουν την κοινωνία να κάνει μερικά βήματα μπροστά. Με όπλα τους την άγνοια, τις ιδεοληψίες τους, τον λαϊκισμό και τα συμφέροντα τους βέβαια.

Το τελευταίο που τους ενόχλησε ήταν το κάλεσμα του Παπανδρέου για έναν "νέο" πατριωτισμό. Και ζήτησαν να μην νοθεύουμε τον κλασικό μας πατριωτισμό. Λες και οι εχθροί της χώρας είναι σήμερα οι Τούρκοι, οι Σκοπιανοί και οι Αλβανοί και δεν είναι αυτοί που κρατούν την χώρα δεμένη στο παρελθόν. Αυτοί δηλαδή που δεν επιτρέπουν να μειωθούν τα ατυχήματα, να περιοριστούν τα σκουπίδια, να διευκολυνθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια (για να αναφέρω μόνο τα 4 θέματα που μας απασχόλησαν τον τελευταίο μήνα).